Що насправді означає неявка юриста міськради на суд з Дебоєм?

Що насправді означає неявка юриста міськради на суд з Дебоєм?
Що насправді означає неявка юриста міськради на суд з Дебоєм?

Від міськради не з’явився юрист. Це критичний вчинок для усього Житомира, бо вирішення справи 7-го серпня дозволило б провести вибори мера у Житомирі в економ-варіанті одночасно з парламентськими.

Ми з Вами зрозуміємо це, якщо звернемо увагу на дати.

24 серпня 2014 року Україна очікує оголошення дострокових виборів до Верховної Ради.

Відео дня

Скоріше за все вибори до Верховної Ради пройдуть в скороченому варіанті: виборча кампанія буде тривати 45 днів, а не 60. Тобто вибори до ВР можна очікувати 12 жовтня 2014 року.

Згадуємо закон про місцеві вибори: позачергові вибори міського голови мають бути оголошені за 60 днів до дати їх проведення.

Тобто, якби позов Дебоя  був розглянутий 7.08.2014, Верховна Рада встигла б призначити позачергові вибори мера Житомира одночасно з парламентськими.

Але зараз, через неявку юриста міськради, засідання суду перенесли на 14 серпня. А ось тут увага! Додаємо  60 днів до 14 серпня і отримуємо найближчу дату 13 жовтня, понеділок. Тепер ми розуміємо, що Верховна Рада вже не має права призначати вибори Житомирського міського голови  одночасно  з парламентськими.

Тепер у житомирян практично два варіанти:

Житомир «тоне» в імітованій судовій тяганині, залишаючись без мера;

Вибори будуть проводитись в іншу дату за додаткові кошти платників податків.

P.S. Нагадаю, що «Громадянська позиція» створили законну підставу для виборів у Житомирі за економ-варіантом. Був зареєструваний проект Постанови Верховної Ради про дострокові вибори Житомирського міського голови. В проекті лише треба було поставити правильну дату виборів, щоб вона співпадала з парламентськими.

P.P.S. Інформація для роздумів. Як повідомив депутат «Громадянської позиції» Величко: «…відповідач в особі в.о. керівника юридичного департаменту міської ради не з'явилася до суду, бо, увага(!!!), мала взяти участь в адміністративній комісії. Такі комісії в міській раді відбуваються постійно (до речі кворуму цього разу не було), в той час як суд по поновленню на посаді мера – справа виключна.»

Віктор Ткачук.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:41 У вихідні рятувальники посилили профілактичну роботу з населенням щодо недопущення пожеж у екосистемах 12:20 В Україні похолодає, в середині тижня можливі заморозки 12:00 Понад сотню гектарів землі вартістю 8,2 млн грн повернуть громаді Олевської ОТГ 11:41 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 Від читача 08:49 У І кварталі 2024 року Укртелеком проклав 2,2 тис кілометрів волоконно-оптичних ліній 11:00 Гороскоп на тиждень 6 - 13 травня 10:40 На Житомирщині прокуратура домоглася повернення громаді понад 33 га землі вартістю майже 39 млн грн 10:20 У Чоповичах на Малинщині нетверезий водій «BMW» на смерть збив жінку на скутері 10:01 У Звягелі на пожежі у багатоповерхівці загинув чоловік 09:40 Окупанти втратили 1040 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 6 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 6 травня: все про цей день, яке свято, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up