Апеляційний суд не задовольнив скаргу Червоноармійської райради у справі приєднання ФАПів до лікарні (точка зору)

Апеляційний суд не задовольнив скаргу Червоноармійської райради у справі приєднання ФАПів до лікарні (точка зору)
14 вересня відбулося засідання Житомирського адміністративного апеляційного суду щодо рішення сесії Червоноармійської районної ради № 451 від 25.03.2015 року «Про припинення комунальної установи «Районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Червоноармійської районної ради. Суд не задовольнив апеляційну скаргу Червоноармійської райради.

Нагадаємо, що в березні 2015 року депутати районної ради вирішили закрити центр первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) у Червоноармійському районі і приєднати його підрозділи (ФАПи) до складу районної лікарні, щоб зменшити витрати на апарат. Проте дане рішення порушило права громади Червоноармійського району на безоплатне отримання первинної медичної допомоги у державних та комунальних закладах охорони здоров’я і суперечило нормам Конституції України та Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я».

На підтримку центру ПМСД виступив депутат обласної ради Дмитро Кропачов, який допоміг із захистом медичної організації у суді. У травні профспілкова організація комунальна установа «Районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Червоноармійської районної ради звернулася до Червоноармійського районного суду з адміністративним позовом про незаконність рішення районної ради.

9 червня Червоноармійський районний суд задовольнив адміністративний позов профспілкової організації КУ «Районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Суд постановив визнати протиправним та скасувати рішення 33 сесії 6 скликання Червоноармійської районної ради № 451 від 25.03.2015 року «Про припинення комунальної установи «Районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Червоноармійської районної ради.

Відео дня

В результаті Червоноармійська районна рада подала апеляційну скаргу до Житомирського адміністративного апеляційного суду, проте 14 вересня суд не задовольнив апеляційну скаргу.

«Суд не задовольнив скаргу, бо депутати Червоноармійської райради при прийнятті рішення про закриття центру ПМСД порушили закон про охорону здоров’я і фактично вийшли за межі своїх повноважень, тобто порушили накази Міністерства охорони здоров’я і взагалі не врахували позицію Міністерства при прийнятті даного рішення. Як наслідок ми бачимо, що профсоюзна організація довела свої права», – зазначив Дмитро Кропачов, депутат Житомирської обласної ради.

Директор Департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Олександр Торбас зазначив, що центри ПМСД в області створювалися для того, щоб підняти на вищий рівень сільську медицину. Депутатський корпус районної ради повинен правильно розділяти фінансові потоки. Якщо коштів не вистачає, депутатам варто «більший шматок пирога» віддати у село, на центр ПМСД, а не приєднувати його до районної лікарні.

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Нелегальне переправлення призовників через кордон – викрито керівника благодійної організації з Житомира і двох його спільників photo_camera 16:54 Триста працівників комунальних підприємств прибирали і впорядковували місто після зими photo_camera 16:29 На трасі Київ-Чоп у Звягельському районі автомобіль збив 29-річну місцеву жительку 16:00 Ревнощі довели жительку Бердичівщини до суду Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 15:40 За минулу добу на Житомирщині виникло дві пожежі сухої трави та одна - торфу 15:23 Майже 10,5 тис. мешканців Житомирської області отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медгарантій 15:00 У Житомирі викрили лікаря ВЛК, який за винагороду обіцяв «білий квиток» для військовозобов’язаного 14:40 Захворюваність га грип і ковід є нижчою за епідемічний поріг на 21% 14:20 У Житомирському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Азов – Янголи Маріуполя» play_circle_filled 14:00 Голокост на Житомирщині: В Ізраїлі розпочалися траурні заходи до Дня Катастрофи (Голокосту) play_circle_filled 12:41 У вихідні рятувальники посилили профілактичну роботу з населенням щодо недопущення пожеж у екосистемах 12:20 В Україні похолодає, в середині тижня можливі заморозки 12:00 Понад сотню гектарів землі вартістю 8,2 млн грн повернуть громаді Олевської ОТГ 11:41 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 11:00 Гороскоп на тиждень 6 - 13 травня 10:40 На Житомирщині прокуратура домоглася повернення громаді понад 33 га землі вартістю майже 39 млн грн 10:20 У Чоповичах на Малинщині нетверезий водій «BMW» на смерть збив жінку на скутері 10:01 У Звягелі на пожежі у багатоповерхівці загинув чоловік 09:40 Окупанти втратили 1040 осіб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up