Подорожі під час карантину: як себе поводити

Подорожі під час карантину: як себе поводити

В Україні не спостерігається зниження темпів поширення #COVID19. Щодня фіксують нові випадки захворювання в кожному регіоні. Тому будь-які подорожі навіть в межах країни збільшують ризик зараження вірусом SARS-CoV-2.

Продовжує діяти адаптивний карантин. Відповідно, кожен регіон визначає для себе рівень протиепідемічних заходів. Тому, якщо ви плануєте подорож, насамперед необхідно дізнатись, які протиепідемічні заходи діють в регіоні, куди ви прямуєте. А саме: в якому режимі працює транспорт, чи відкриті готелі та магазини тощо.

Поки не існує достатньо даних, щоб можна було однозначно стверджувати, який спосіб подорожі є найбільш безпечним. Тому ми рекомендуємо, у будь-якому разі, дотримуватись загальних правил безпеки.

🔷Якомога частіше мийте руки під проточною водою з милом не менше 20 секунд. Особливо після відвідування громадських місць, доторків до поверхонь та після повернення з вулиці. Також: після туалету, кашлю та чхання, зняття засобів індивідуального захисту, перед прийомом їжі і завжди, коли відчуваєте, що руки забруднені.

Відео дня

🔷Якщо немає можливості помити руки, обробляйте їх антисептиком із вмістом спирту не менше 60%. Використовуйте достатню кількість антисептика, щоб кисті рук були повністю вкриті розчином (зазвичай це 3 мл). Збираючись у подорож, слід підготувати кишеньковий диспенсер з антисептиком для рук і протягом подорожі слідкувати, щоб він був заповнений.

🔷Уникайте доторків до очей, рота та носа немитими руками. Дотримуйтесь етикету кашлю. Кашляти та чихати слід лише у паперову серветку або згин ліктя, після чого варто обов’язково помити руки.

🔷Віддавайте перевагу безконтактним пристроям: способам оплати, автоматичним дверям тощо.

🔷Уникайте тісних контактів з людьми. Дотримання дистанції не менше 1 метра допомагає знизити ризик зараження. У місцях великого скупчення людей (автобусах, поїздах тощо), де дотримуватись дистанції дуже важко, необхідно використовувати маску так, щоб були покриті ніс та рот.

🔷Збираючись у подорож, слід підготувати достатню кількість масок, зокрема виготовлених самостійно. Маску слід змінювати щодві-три години, або коли вона стала вологою чи забруднилась. В спекотну погоду це може відбуватися швидше.

🔷Слід уважно ставитись до того, куди ви викидаєте використані засоби індивідуального захисту та серветки. Вони можуть забруднювати навколишнє середовище. Викидати їх слід у спеціально обладнані для цього урни, а за відсутності – помістити в окремий пакет, який, за можливості, викинути в урну.

🔷Сумлінно дотримуйтесь вимог та рекомендацій перевізника, навіть, коли здається, що це створює додаткові незручності. Ці вимоги спрямовані на створення безпечних умов для пасажирів та персоналу.

🔷Надавайте перевагу пересуванню приватним авто. Це зменшить кількість контактів із людьми і зробить подорож безпечнішою. Водночас не слід забувати про ризики, які виникають під час зупинок на автозаправках, готелях тощо.

Захворювання на COVID-19 не передається через продукти харчування. Але! Слід пам’ятати, що вживання немитих або неякісних продуктів під час подорожі може призвести до виникнення інших небезпечних інфекційних захворювань:

Не слід вирушати у подорож, якщо відчуваєте погіршення самопочуття, або у вас з’явилися підвищення температури тіла, нежить, біль в горлі, кашель, чи пройшло менше 14 днів з моменту контакту із випадком підтвердженого захворювання на COVID-19.

Також варто уникати подорожей людям, які у групі ризику: старші 60 років, ті, хто мають хронічні захворювання легень і серцево-судинної системи, цукровий діабет, ниркову недостатність, аутоімунні захворювання, імуносупресивні стани.

#ЦГЗ_Житомир #ЦГЗ

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up