Житомирянам фатально не щастить з комунальним МРТ: він знову наказав довго жити, але пообіцяв повернутися

Житомирянам фатально не щастить з комунальним МРТ: він знову наказав довго жити, але пообіцяв повернутися

Практично з номера в номер наша редакція розміщує відомості про роботу комунального МРТ, встановленого в обласній лікарні.

І ці відомості часто нагадують зведення з полів військових дій, настільки вони суперечливі і мінливі. Як тільки ми отримуємо інформацію від офіційних джерел про те, що магнітно-резонансний томограф в КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради працює, як наступного дня обурені хворі спростовують це.

Не так давно ми писали про те, що МРТ працює та всі, кому необхідно пройти дане обстеження, можуть записатися на прийом. Запис на обстеження пообіцяли поновити з лютого, але в лікарні говорять про те, що черга є аж до липня. Тоді ж ми отримали коментар від Анатолія Омельчука, завідувача відділення променевої діагностики Обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського: «Знову вийшли з ладу деталі блоку радіочастотного підсилювача. Саме перед Новим роком приїжджала фірма, яка відремонтувала блок. Були поставлені нові транзистори, але через кілька днів блок знову вийшов з ладу. Прийнято рішення закупити повний комплект нових транзисторів, та на наступному тижні вони повинні бути вже в Україні. Вони замовлені в Америці. Як тільки транзистори прибудуть, ми їх поставимо та надіємось, що більше поломок не буде. Таким чином ми замінимо всі транзистори в цьому блоці».

Ми вже сподівались на такий собі хепі-енд, але дарма! На сесії Житомирської обласної ради громадський активіст Сергій Ткачук повідомив, що комунальний МТР знову не працює: «У нас є здобуток громадськості, коли громадськість у 2014-2015 роках боролася за встановлення магнітно-резонансного томографу в обласній лікарні. Спочатку ми вибивали фінансування, потім ми боролися, щоб зробили приміщення, але зараз, на жаль, ми вимушені боротися за те, щоб цей томограф працював. В нас виникає дуже багато питань: чому він не працює? хто є перешкодою цьому? Є приватний томограф, один із бенефіціарів – Борщівський (Михайло Борщівський – екс-депутат Житомирської облради, колишній головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О. Гербачевського – авт.), місяць роботи такого томографа без роботи обласного комунального приносить дохід у майже 100 тисяч доларів США. Це реальні цифри! Ви подивиться, скільки людей проходить обстеження. Він працює цілодобово. І саме ці люди зацікавлені в тому, щоб наш комунальний томограф не працював. Я звертаюсь до депутатів, приділіть, будь ласка, трошки уваги до того, що знову не працює томограф в обласній лікарні. Функціонування томографа було дуже важливим для соціально незахищених верств населення, для афганців, чорнобильців, атовців. Я пам'ятаю, коли ми у 2014 році звертались до приватних клінік з проханням зробити МРТ пораненим бійцям, то нам відповіли, що спочатку платіть гроші. У нас повинно своє працювати нормально!».

Відео дня

Наша редакція знову звернулась за коментарем до Анатолія Омельчука, завідувача відділенням променевої діагностики Обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

«Ми ремонтуємо томограф, але горить один і той же блок. Тільки що мені дзвонили з Києва ті люди, яки ремонтують цю техніку. Вони пообіцяли до кінця тижня, що розберуть блок, відремонтують та привезуть у Житомир. Я сподіваюсь, що це буде так. Я розумію, що є дуже велика соціальна напруженість. Я кожен день маю розмови з пацієнтами: хто з розумінням ставиться до того, що томограф зламався, хто починає кричати, що вам купили, а ви працювати не хочете... Інколи доходить до особистих ображень. Якщо так часто виходить з ладу апарат, то важко сказати, якісний він, чи ні – я не інженер», – розповів Анатолій Омельчук.

З його слів, томограф два роки пропрацював практично безвідмовно. «З травня минулого року виходить з ладу один і той же блок. Періодично міняють транзистори. Практично замінили більшу половину деталей. Але останнім разом вийшла з ладу мікросхема. Ремонтуюча організація в Києві сказала, що такі мікросхеми є і до кінця тижня блок відремонтують. Чи буде це до кінця тижня, чи ні, я сказати не можу. Ми просто маємо надію, що томограф нарешті запрацює. Що стосується проплат за ремонтні роботи, то я не знаю, будуть йти проплати за рахунок лікарні чи буде якась дотація від держави. Це вже не моя компетенція. Але транзистори дуже вартісні, в нас їх немає, в Європі їх також немає, їх привозять з Америки. Єдине, що можу сказати: сподіваюсь, що на наступному тижні томограф запрацює», – повідомив Анатолій Омельчук.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (5)
  • Олена

    Їм ще потрібно купити телефон ....я не знала що телефонувати не будуть....коли приїхала і запитала чому не викликають мене підняли на сміх що вони не часніки і нікому не телефонують і я вже пропустила свою чергу яку чекала півроку
  • Александр Малиневский

    Частные обслуживают вовремя.
  • Александр Черныш

    Приватна МРТ від 1500 грн за послугу, а державне безкоштовно! Тому й ламаються!
  • Oleg Babkin

    Это все делают для того что бы в частную известную всем клинику шли и платили деньжата
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up