Житомирська єпархія УПЦ спростовує перехід релігійних громад сіл, Демківці, Княжин та Павлівка до ПЦУ

Житомирська єпархія УПЦ спростовує перехід релігійних громад сіл, Демківці, Княжин та Павлівка до ПЦУ

Така новина розміщена на сторінці Житомирської єпархії УПЦ.

"Повідомлення про перехід релігійних громад сіл, Демківці, Княжин та Павлівка, опубліковане прес-службою Житомирської облдержадміністрації, не відповідає дійсності", - сповіщається на офіційній сторінці Житомирської єпархії.

Нагадаємо, раніше за інформацією Житомирської ОДА повідомлялося, що прихожани с. Павлівка Пулинського району, а також с. Демківці Любарського району та с. Княжин Чуднівського району висловили бажання приєднатися до ПЦУ.

«За словами керівників РДА (Любарської і Чуднівської, – ред.), днями відбулися збори жителів у селах Демківці та Княжин, під час яких громади прийняли рішення про зміну канонічної підпорядкованості і перехід в ПЦУ», – йдеться на сайті Житомирської облдержадміністрації.

Відео дня

Однак, як повідомили священнослужителі СПЖ Житомирської єпархії УПЦ, ця інформація не відповідає дійсності.

Так, в селі Демківці дійсно 22 Січня 2019 року пройшли збори релігійної громади, проте на них парафіяни виступили за те, щоб залишитися в лоні канонічної Церкви. Документи, підписи людей, передали в Житомирську держадміністрацію, але спростування не послідувало.

«У нас було голосування в селі Демківці Любарського району, за протоколом проголосувало 38 людей за те, що ми не відходимо від канонічної Церкви і залишаємося при Блаженнішому Митрополиті Онуфрії та УПЦ, не маємо бажання переходити в новостворену церковну структуру під назвою "ПЦУ", – сказав у своєму коментарі для СПЖ благочинний Любарського району Житомирської єпархії УПЦ протоієрей Микола Шапіренко. – Так як це було доведено до відома і було оформлено на зборах, чому інформація була перекручена і спотворена - ми не розуміємо».

Отець Микола підкреслив, що парафіяни храму святого Василія Великого с. Демківці залишилися вірними УПЦ навіть після того, як представники «Правого сектора», які спеціально приїхали для участі у зборах, стали погрожувати їм і священикам.

"Коли в ході засідання в залі почалися погрози, громада піднялася і вийшла. Залишилося близько 15 осіб, до десятка з яких – сторонні. З ким вони далі проводили ці збори, як вони їх проводили як і голосували – я не знаю, тому що наші парафіяни повернулися в церкву і там чекали, поки вся ця вакханалія закінчиться. Крім того, віруючі повернули пожертву місцевому меценату, який на зборах став агітувати їх перейти в ПЦУ. Люди сказали, що якби вони знали, що їх за ці гроші купити хочуть, вони б їх не взяли", - розповів благочинний Любарського району.

Інформація про «перехід з релігійної громади УПЦ» в селі Княжин також не відповідає дійсності, оскільки, як розповів СПЖ благочинний Чуднівського округу Житомирської єпархії протоієрей Андрій Змієвський, «у селі є каплиця, наші священики туди іноді приїжджали, але зареєстрованої громади Української Православної Церкви в Княжине не було».

У селі Павлівка Пулинского району Житомирської області православна громада місцевого храму УПЦ на честь Дмитра Солунського також нікуди з УПЦ не переходила, хоча ця інформація з'явилася на сайті Житомирської облдержадміністрації ще 19 січня.

«В Павлівці нормально все, як було, так і залишилося. Так, було обговорення, але воно було на користь нашої канонічної Церкви", - повідомив СПЖ благочинний Пулинського району Житомирської єпархії УПЦ ієрей Андрій Фатич.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (11)
  • Алла Гуран Захаревич

    а до чого тут взагалі інфо від рпц? якщо попередня інформація була від із іншого джерела
  • Вадим Кузьмін

    Молодці)) Поставили спростування...не перевелися ще інет видання
  • Алла Гуран Захаревич

    то пишіть вже правду не пцу, а рпц
    а вони завжди БРЕШУТЬ

    Ілля Пархомчук reply Алла Гуран Захаревич

    Алла Гуран Захаревич не желаю общаться с людьми которые поклоняются верховной раде

    Ілля Пархомчук reply Алла Гуран Захаревич

    Алла Гуран Захаревич почитайте историю церкви, и вы многое о нем узнаете, например то что он будучи митрополитом Киевским жил с женщиной, о том как присвоил казну УАПЦ...

    Ілля Пархомчук reply Алла Гуран Захаревич

    Не Філарет а Михайло Денисенко, за те що він зробив розкол у православ'ї з нього зняли сан і піддали анафемі. Потім він зробив себе патріархом і у 1992 році привласнив всі кошти УАПЦ собі, до того він жив із дружиною і в нього є син і донька. І якщо ви хоть на граму розумієте церковні догмати і апостольські правила то ви маєте знати що таке зробити розкол. Гріх розколу не змиває навіть кров мучеників (слова з Апостольських правил)!
    Шах і мат розкольники!

    Алла Гуран Захаревич reply Алла Гуран Захаревич

    Ілля Пархомчук до речі, я бачу ви постите рашистську брехню щодо українських лідерів, то ваше слово пустий рашистський звук

    Алла Гуран Захаревич reply Алла Гуран Захаревич

    Ілля Пархомчук ФІЛАРЕТ не мирська людина, і не він створював, а збори православних людей, які обрали його керівником

    Ілля Пархомчук reply Алла Гуран Захаревич

    Алла Гуран Захаревич а пцу порохом

    Алла Гуран Захаревич reply Алла Гуран Захаревич

    Вадим Кузьмін скрізь і постійно, починаючи з їх "канонічності". це рпц створена сталіним

    Вадим Кузьмін reply Алла Гуран Захаревич

    Алла Гуран Захаревич де саме? Коли, при яких обставинах?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up