Жителі провулка Першотравневого страждають через відсутність дороги

Жителі провулка Першотравневого страждають через відсутність дороги
Поганими дорогами нашого міста вже нікого не здивуєш, скаржитися втомилися як водії, так і перехожі. Важко буде назвати ті вулиці, які хоча б частково відповідають європейським стандартам, а про провулки взагалі можна не говорити. Людей, які проживають у провулках, взагалі ніхто чути не хоче.

Шукати правди у владних кабінетах намагаються мешканці провулку Першотравневого, які майже п’ять років добиваються від міської влади будівництва дороги, але чиновники «стелять» дорогу обіцянками і, взагалі, не реагують на звернення.

Протягом кількох останніх років мешканці провулку неодноразово зверталися до Житомирської міської ради з приводу приведення провулку в належний стан. У сонячну погоду на зубах пішоходів звично скрипить пісок, узимку дорога-тротуар перетворюється на трасу виживання, особливо в ожеледицю. Найважче мешканцям провулку доводиться в дощ, коли повсюди стоїть вода, бруд та суцільні потоки.

Водіїв не рятує обережність. Навіть якщо вони їхатимуть надто повільно, у яму все одно вскочать. У слабкий дощ провулком інакше як у чоботах, калошах чи закритих туфлях не пройдеш, а в зливу можна взагалі не намагатися виходити з дому, ну, звичайно, якщо не маєш човна.

Відео дня

Жителі провулку розповідають, що зверталися до ЖЕКу № 16, який відповідає за їхню територію. У відповідь почули лише відмовки, начебто приватний сектор вони не повинні ремонтувати, і робити дорогу мешканці провулку мають за власні кошти. Після цього були звернення, збиралися підписи до міськвиконкому до колишнього і теперішнього мера, до начальника житлово-комунального департаменту, в інспекцію благоустрою міста, але ніхто нічого не робить, посилаючись на відсутність грошей.

А тим часом самі мешканці провулку продовжують рятуватися від бездоріжжя хто як може: самотужки засипають ями. А щонайменші запевнення влади, що їхню вулицю бодай колись «підсипали, підмощували», називають неправдою. Кажуть, що якщо й робилося щось подібне за всю історію існування провулку, то виключно коштом і силами самих мешканців.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 Тисячі пасок передали військовим на передову 17:26 Рятувальники відкачують воду із підтоплених приватних домоволодінь 17:00 Роботодавці можуть отримати понад 100 тисяч гривень для облаштування робочого місця одному з працівників 16:40 50-річному жителю Андрушівки повідомлено про підозру у вбивстві матері - подробиці справи Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 16:18 У Житомирі пограбували громадянина США: забрали 40 тисяч гривень 16:01 У Житомирі відбувся чемпіонат області з боротьби самбо 15:40 Мінсоцполітики оголосило фінальний у 2024 році відбір громад на участь у проєкті з формування життєстійкості 15:20 Житомирських десантників нагородив командувач Десантно-штурмових військ бригадний генерал Ігор Скибюк photo_camera 14:50 Біля Зарічан - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 14:40 За нічну зміну патрульні задокументували 10 фактів керування транспортними засобами з ознаками сп'яніння 14:21 Романівський «VIVAD» став чемпіоном відкритого міського турніру з футболу імені Миколи Сюсюри photo_camera 14:00 Житомирський обласний краєзнавчий музей запрошує на відкриття фотовиставки «Полк Азов — Янголи Маріуполя» 12:41 В Україні з 1 травня набувають чинності важливі зміни до правил дорожнього руху 12:20 В Андрушівці син зарубав мати, а рештки намагався спалити в печі. ВІДЕО play_circle_filled photo_camera 12:00 У Житомирі в перші дні травня буде по-літньому тепло 11:40 У ніч на 1 травня небо над Україною освітили блакитні спалахи: можливо, це був метеорит 11:20 Овруцькі рятувальники допомогли працівникам екстреної медичної допомоги транспортувати хвору людину до лікарні 11:00 Вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних" 10:40 Пакунок малюка: як його отримати та що до нього входить? ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up