Земельний конфлікт: житомирянин оббиває пороги у пошуках правди

Земельний конфлікт: житомирянин оббиває пороги у пошуках правди

До редакції «20 хвилин» звернувся житомирянин Віктор Матковський, який скаржиться на бездіяльність місцевого управління поліції.

Чоловік 18 грудня звернувся до ГУНП у Житомирській області із заявою про злочин, вчинений посадовими особами Держгеокадастру. «Згідно з викладом п. 5 ст. 214 КПК України прошу внести до ЄРДР слідуючі відомості. Причиною подання даної заяви є активна поведінка деяких службовців Держгеокадастру в Житомирській області, які своїми діями перекрутили істину, а також у видачі ними неправдивих документів шляхом використання для цього свого службового становища. Мною неодноразово ініціювались перевірки компетентними службами, комісіями, судом і міськрадою про визнання фактку самовільного зайняття земельної ділянки моїми сусідами по будинку Молчановим О.Г. і Внуковим М.А. Усі необхідні документи додаю», – йдеться у заяві чоловіка.

Зі слів Віктора Матковського, після того, як пройшло 24 години, відомості по заяві мали би бути внесені до ЄРДР. Проте за незрозумілих причин заява не була зареєстрована.

«Я телефонував до канцелярії слідчого управління ГУНП з проханням зробити для мене витяг з ЄРДР з номером провадження та прізвищем слідчого, призначеного для розгляду. Співробітниця канцелярії мені відповіла, що мою заяву зареєстровано і відправлено до місцевої поліції. Після цього у поліції мені видали відповідь від 26.12.2018 за №6030\18, де порекомендували звернутися до суду, що я і роблю у цій скарзі», – розповідає Віктор Едуардович.

Відео дня

У скарзі, яку подав Віктор Матковський до суду, йдеться:

  1. Прошу визнати бездіяльність слідчого управління ГУНП у Житомирській області через невнесення ними відомостей до ЄРДР щодо посадових осіб Держгеокадастру Музиченко С.Ю. і Хомякова Г.В. за фактом вчинення ними службового підроблення (перекручування істини, видачі неправдивих документів шляхом використання для цього свого службового становища) та зобов`язати слідче управління ГУНП у Житомирській області до ЄРДР внести відомості.

  2. Згідно з викладом п. 3 ст. 214 КПК України «Початок досудового розслідування»:

«Здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом».

Прошу визнати посадову особу, слідчого, який направив мою заяву до місцевої поліції на розгляд, винним у невнесенні відомостей до ЄРДР і призначити йому покарання відповідно до українського законодавства.

Вже 16 січня суд скаргу задовольнив. «Зобов’язати уповноважену особу Житомирського ВП ГУНП у Житомирській області вчинити дію, передбачену ст. 214 КПК України, та внести відомості до ЄРДР про кримінальне правопорушення по заяві Матковського Віктора Едуардовича від 18.12.2018», – йшлось у постанові Богунського районного суду.

Довідково: ст. 214 п. 1 – слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up