Задля збереження життя та здоров’я громадян рятувальники організували широкомасштабне відпрацювання громади

Задля збереження життя та здоров’я громадян рятувальники організували широкомасштабне відпрацювання громади

Зменшити кількість загиблих та травмованих на пожежах, а також кількість самих загорань рятувальники намагаються різноманітними способами, один із яких – проведення комплексних пожежно-профілактичних відпрацювань.

14 серпня фахівці ДСНС провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання Великочернігівського старостинського округу. Проведення заходу саме на території даної громади перш за все спричинене тим, що нещодавно у с. Велика Чернігівка на пожежі у приватному житловому будинку загинуло дві особи, - повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.

До відпрацювання рятувальники залучили фахівців районного відділу освіти, управління праці та соціального захисту населення, служби у справах дітей, медичних працівників, правоохоронців та журналістів. Сільська рада залучила працівників газової служби та енергетиків.

Відео дня

Із числа вищезгаданих посадовців було створено кілька груп та за їх участі проведено комісійні обстеження житлових будинків мешканців сіл Велика Чернігівка, Мала Чернігівка та Богданівка. Особлива увага приділялася одиноким хворим людям, інвалідам, багатодітним сім’ям та особам категорії ризику. Таким людям не в змозі самостійно попіклуватися про безпеку газового та електрообладнання. Натомість фахівці ДСНС можуть не озброєним оком помітити небезпечні недоліки та допомогти їх швидко усунути. 

Зокрема, 85-річна Наталія Семенівна вже давно проживає одна. У свій поважний вік вона ще досить вправно збирає дрова та розпалює ними грубу. Однак її ліжко стоїть занадто близько до груби і жарини з топки можуть вилетіти на нього та спричинити пожежу. Рятувальники пояснили бабусі про можливі наслідки та переставили ліжко на безпечну відстань. Виявлені в оселях селян порушення правил влаштування електромережі та газового обладнання усувалися одразу газовиками та енергетиками

Кожному з господарів вручалися пам'ятки безпеки, в яких зазначені основні порушення, що допускаються при влаштування та експлуатації електрообладнання й печей. Також під час рейду наголосили на обережному поводженні з вогнем та недопущенні пожеж через дитячі пустощі. Окремо цього дня селяни змогли отримати консультації з питань пожежної безпеки під час візиту рейдовиків до адмінбудівлі старостинського округу.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up