Як пройшла ювілейна,10 сесія, Романівської селищної ради

Як пройшла ювілейна,10 сесія, Романівської селищної ради

Більше двох годин депутати розглядали понад 60 питань , які потребували прийняття відповідних рішень.  Звісно, усі питання важливі в життєдіяльності громади, а тому обговорювалися детально на постійних комісія напередодні сесії. Саме тому голосування проходило злагоджено та оперативно. 

Розпочалося засідання з привітань ювіляра – Віталія Василівського, директора  Романівської ДЮСШ.

Депутати підтримали Програму відшкодування частини кредитів окремим пільговим категоріям населення Романівської територіальної громади на впровадження енергозберігаючих заходів у 2021- 2025 роках. Зокрема в програмі передбачається відшкодування до 10% кредиту з місцевого бюджету, дана програма передбачена учасникам бойових дій та сімям загиблих учасників.

 Традиційно на сесії приймали певні рішення по культурі та освіті, здебільшого технічного характеру.

Відео дня

Були внесені зміни до Переліку адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП Романівської селищної ради.

Одноголосно депутати проголосували «за» по питанню «Про внесення змін до структури та штатного розпису Романівської селищної ради»: у трьох відділах скоротили 4 одиниці і в один відділ – ЦНАП, одну одиницю додали.

Неабияке обурення у депутатів викликало питання вивести зі складу виконавчого комітету Олександра Гаврилюка, голову ГО «Глорія». Хоча він і сам виявив бажання залишити склад комісії виконкому, але причина тому стала відсутність можливості потрапити Олександра Гаврилюка на засідання виконавчого комітету( адже голова громадської організації пересувається на інвалідному візку), так як зала у якій проходять засідання знаходиться на другому поверсі адмінбудівлі, а пандус там відсутній.

Василь Флуд запропонував «скинутися» фракціями та встановити необхідний підйомник. Своєю чергою, Іван Кіндрук пообіцяв безкоштовно надати частково необхідне обладнання. А до того, як буде встановлено необхідний підйомник, було запропоновано проводити засідання виконавчого комітету в Будинку культури. До того ж  депутати підтримали ввести до складу виконкому Жанну Пасенко – заступника начальника відділу «Романівське бюро правової допомоги».

Вчергове депутати Романівської селищної ради надсилають запити: один запит щодо збереження мережі адресної доставки  виплат пенсій та соцвиплат жителям сільських місцевостей; другий запит адресований нинішньому депутату ВР України – Сергію Кузьміних, аби депутат не підтримував під час голосувань законопроєкт , яким передбачається що акцизний податок з роздрібної торгівлі тютюновими виробами не надходитиме в місцевий бюджет , а це більше одного мільйона гривень щорічних надходжень .

 Більше того, депутати Романівської селищної ради висловили бажання охоче поспілкуватися з Сергієм Кузьміних тут, у сесійній залі.

Неочікуваним для запрошених на сесію стало питання «Про створення Книги рекордів Романівської громади». Як зазначила Тетяна Кучинська, даний проєкт стимулює громадськість до активності. Планують уже на День селища започаткувати діяльність Книги  рекордів. Тож депутати однозначно підтримали новітній для Романівського краю проєкт.

Щодо ряду земельних питань, то здебільшого були прийняті рішення відповідно до рекомендацій земельної комісії, яка детально розглядала та обговорювала кожну заяву, яка надійшла до Романівської селищної ради по земельному напрямку, під час  робочих засідань земельної комісії, напередодні сесії. Своєю чергою, Сергій Зінчук  - голова земельної комісії Романівської селищної ради, запросив усіх бажаючих брати участь у обговореннях земельних питань, аби не було сумнівів щодо правильності їх прийняття.

Лариса Бджілка

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up