Як навчатимуться житомирські старшокласники: рекомендація департаменту освіти

Як навчатимуться житомирські старшокласники: рекомендація департаменту освіти

Дистанційне навчання – та тема, яку активно обговорює вся Україна, адже такий незвичний для нашого населення формат навчання у декого викликає захват, а от у більшості – обурення.

Нещодавно під час сесії Житомирської міської ради повідомили, що влада рекомендуватиме відновити навчання для старших класів в звичайному режимі, окрім 5 та 6 класів. Проте це лише рекомендація, а заклади обиратимуть формат роботи самостійно. 

Журналісти редакції «20 хвилин» зв’язалися з заступницею начальника департаменту освіти Житомирської міської ради Світланою Ковтуненко, аби дізнатися, чого чекати школам та учням шкіл найближчим часом:

«Державна комісія надала протокол, щоб кожен регіон розглянув можливості повернення дітей до школи, тобто відновити роботу закладів освіти. На сьогоднішній день заклади освіти всі працюють, вони працюють у різному режимі. 1-4 класи навчаються в очному режимі, 5-11 класи працюють дистанційно. До кінця тижня проводиться моніторинг, за яким режимом роботи погодить педагогічна рада роботу закладів освіти. Кожен заклад матиме свій режим, з урахуванням: приміщення закладу, кількості хворих педагогів тощо…».

Відео дня

Основна проблема для закладів у тому, що не кожна школа може створити безпечні умови для навчання. Також чимала кількість вчителів знаходиться на лікуванні.

«Що стосується протиепідемічних заходів, то ми створюємо все для безпеки, в першу чергу, дітей. Департамент освіти направив наказ на кожен заклад, в якому запропонував виконати низку питань, але заклади самі приймають рішення щодо відновлення роботи і затвердження режиму школи. Найголовніше на чому ми сьогодні наголошуємо – що кожна школа має повідомити про обраний режим роботи. Це потрібно, щоб батьки і діти розуміли, як відбуватиметься навчання, в якій формі і який план роботи очікується», - пояснює Світлана Ковтуненко.

Проте, як зазначають у департаменті освіти, у разі, якщо школа працюватиме очно, а батьки хотітимуть, щоб їх діти навчалися дистанційно, то вони можуть написати заяву, щоб діти навчалися дистанційно і отримували потім додаткові консультації від школи.

Нагадаємо, що на засіданні виконкому 13 листопада вирішено протестувати на COVID-19 усіх працівників шкіл міста.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Alesya Kruglova

    Кто учителей должен обеспечить гаджетами для он-лайн занятий?Не у всех они есть!
  • Татьяна Ленко

    Все прекрасно!А как добраться до школы маршрутом14,если берут только на сидячие места и маршрутки (если их можно так назвать)ездят в лучшем случае через 20 минут?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up