Волонтери з «Червоного хреста» навчали міліцію надавати першу допомогу

Волонтери з «Червоного хреста» навчали міліцію надавати першу допомогу
Запрошені на заняття зі службової підготовки представники Товариства Червоного Хреста провели для ДАІшників лекторій та спеціалізований практикум з надання першої допомоги потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах.

Життя потерпілого у дорожньо-транспортній пригоді часто залежить від того, наскільки швидко та правильно йому буде надана перша допомога одразу після катастрофи. Враховуючи, що найчастіше працівники ДАІ першими опиняються на місці ДТП, саме вони й стають рятувальниками та медиками до прибуття інших екстрених служб.

Аби повторити та вдосконалити власні знання, а також закріпити їх на практиці, працівники ДАІ запросили на заняття фахівців з обласного осередку Товариства Червоного Хреста України.

- Такі знання та вміння важливі для кожної людини, - говорить тренер з першої допомоги Валерій Голумбовський. – Вчасно та якісно надана, вона допоможе не тільки врятувати життя, але й зменшити наслідки травми, запобігти інвалідності.

Відео дня

Відтак, правоохоронці під наглядом тренерів відпрацювали послідовність дій у кожному конкретному випадку: при шокові, кровотечі, зупинці серцевої та дихальної діяльності, переломах, опіках тощо.

Обговорили учасники занять і вміст аптечок першої допомоги, повторили призначення кожного з лікарських препаратів.

Працівники ДАІ беруть активну участь у забезпеченні правопорядку в зоні проведення АТО. Відтак навички й уміння надати медичну допомогу  можуть стати їм у пригоді.

За повідомленням УДАІ УМВС.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 На Житомирщині регулярно працюють мобільні медичні команди 17:31 308 пожеж в екосистемах від початку року: рятувальники та патрульні проводять превентивні рейди у Житомирі 17:00 Громади та ветеранські організації можуть взяти участь у грантовій програмі 16:41 На Житомирщині продовжується робота зі створення системи укриттів у закладах освіти Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 16:21 На річці Уж прикордонники виявили браконьєрів, які встигли наловити риби на пів мільйона гирвень 16:00 З Житомира на передову передали обладнання на 639 тисяч гривень photo_camera 15:40 МінРеінтеграції: Ветеранів запрошують безкоштовно опанувати професію ІТ-фахівців 15:20 Раду безбарʼєрності створять при виконкомі міської ради 15:00 Заподіяння майже 280 тис грн збитків при закупівлі природного газу – у Житомирі судитимуть екскерівника комунального підприємства 14:40 Біля університету імені Франка буяє бузок. ФОТО photo_camera 14:20 МОН: Документ про освіту відсутній у Дії: причини та алгоритм дій 14:00 Травень розпочнеться в Україні з сухої і теплої погоди 12:41 У Житомирі нагородили переможців та призерів батлу «Я – козацького роду» 12:19 У лісосмузі біля Радомишля знайшли сім боєприпасів часів минулих війн 12:00 Оновлюйте дані в ТЦК уже сьогодні 11:41 Житомирська обласна філармонія запрошує: афіша травня 11:21 У Бердичеві нетверезий чоловік на зупинці кинув піротехнічний засіб - пролунав вибух photo_camera 11:00 На автошляхах області тривають поточні ремонти 10:39 27-річний житомирянин організував шахрайський «бізнес» на сортуванні олівців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up