У зв’язку з приватизацією готелю «Житомир» 88 внутрішньо переміщених осіб змушені шукати нове житло

У зв’язку з приватизацією готелю «Житомир» 88 внутрішньо переміщених осіб змушені шукати нове житло

На сьогоднішній день в готелі «Житомир» проживає 88 внутрішньо переміщених осіб.

У зв’язку з тим, що депутатами прийнято рішення про приватизацію майнового комплексу готелю «Житомир» за адресою: майдан Перемоги, 6, шляхом продажу на електронному аукціоні «ProZorro. Продажі», всім внутрішньо переміщеним особам, що проживають в готелі, будуть запропоновані інші варіанти переселення, - інформує прес-служба міської ради.

Заступник міського голови Вікторія Краснопір повідомила, що питання щодо переміщення переселенців детально опрацьовується з урахуванням складу та особливостей кожної родини:

«Склад кожної родини проаналізовано, ми знаємо, скільки і яких представників пільгових категорій там проживає. Звичайно, кожна родина має свій матеріальний рівень. У зв’язку з продажем об’єкту спроможним родинам запропоновано віднайти житло самостійно. Тим, хто не має змоги це зробити, буде запропоновано переміщення до гуртожитків. Як варіант, ми розглядаємо виділення бюджетних коштів для підтримки родин при самостійному виборі місця проживання».

Відео дня

Також вона зазначила, що єдиний в місті комунальний готель «Житомир» відданий під проживання переселенців з 2014 року.

«Спочатку там розміщувались внутрішньо переміщені особи з Криму, а з початку воєнних дій на Сході України почали приїздити мешканці Донецької та Луганської областей. Максимальна кількість внутрішньо переміщених осіб, що проживала в готелі складала 301 особу. Житомир допомагав переселенцям як міг, допомогу надавали і окремі громадяни, і міська рада, організовувала безкоштовні обіди, відшкодовувала витрати на комунальні послуги», - додала Вікторія Краснопір.

Внутрішньо переміщені особи зможуть проживати у готелі до тих пір, поки триває процес підготовки до електронного аукціону.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up