У Житомирі запрацював сервіс «єМалятко»

У Житомирі запрацював сервіс «єМалятко»

У Житомирі 22 жовтня відбулася презентація послуги «єМалятко». Відтепер молоді батьки можуть оформити послуги, пов'язані з народженням дитини, онлайн і за декілька хвилин.

Перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб під час брифінгу повідомив, що послуга «єМалятко» дає можливість батькам новонароджених дітей подати лише одну електронну заявку  і відразу отримати можливість оформити декілька послуг. 

«Послуга «єМалятко» дає можливість громадянам за однією електронною заявою отримати відразу 9 послуг, пов'язаних з народженням дитини. Це і реєстрація народження, і отримання усіх видів соціальних допомог, допомог при народженні, допомога багатодітним сім'ям, отримання податкового номеру, і заява в системі демографічного реєстру. Тобто зараз - це одна заява в електронній формі», - розповів Олексій Вискуб.

Також він відзначив, що великою перевагою є запровадження електронного медичного висновку про народження дитини.

Відео дня

«Ключовим здобутком «єМалятка» є запровадження електронних медичних висновків. В рамках цього проєкту було запроваджено перший в історії України електронний медичний висновок. Це відповідний запис в реєстрі електронної системи охорони здоров'я, тому це невеличка перемога у сфері охорони здоров'я. І обласний перинатальний центр вже повністю перейшов на роботу з електронними медичними висновками», - підкреслив перший заступник.

У свою чергу, т.в.о головного лікаря обласного перинатального центру Олена Астрейко підтвердила, що вже з початку цього тижня лікарі почали оформляти медичні висновки для породіль, що в часи пандемії дуже зручно, адже не потрібно простоювати великі черги в установах.

«З цього тижня ми вже почали оформляти медичні висновки в перинатальному центрі. Можу сказати, що ми паралельно вчимось і паралельно видаємо медичні висновки, які підтверджують факт народження, дату народження, стать дитини та що відбулись пологи у цієї жінки. Як тільки лікар пройшов всі етапи оформлення медичного висновку, на телефон породіллі приходить смс з номером медичного висновку, згідно якого вона вже на порталі Дія може подати заяву, пройти всі етапи і обрати для себе послугу «єМалятко». Ця послуга дуже зручна, оскільки вона позбавляє багатьох бюрократичних процедур, які необхідно було проходити раніше. І не мало важливо те, що зараз пандемія і не потрібно відвідувати багато інстанцій для того, щоб оформити документи», - зазначила Олена Астрейко.

Для тих, хто не має бажання або можливості користуватися даним сервісом, процедура оформлення документів для новонароджених залишається тією ж самою. 

«Якщо склалась така ситуація, що у жінки немає можливості скористуватися сервісом, ми оформлюємо все рівно медичний висновок, роздруковуємо його та видаємо на руки. І тоді, коли жінка прийме рішення про реєстрацію своєї дитину, може з цим висновком звертатися в РАГС і буде проведена вся необхідна процедура», - наголосила лікарка. 























 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків 17:20 Джеря та Кайдаші повертаються? 17:00 Настає сезон кліщів: як вберегти себе 16:40 Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:19 #ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів 16:00 Смерть у сміттєвому контейнері: у Житомирі чоловік загинув під пресом сміттєзбиральної машини photo_camera 15:40 У Житомирі пройшов перший день чесько-українського театрального фестивалю play_circle_filled photo_camera 15:20 МОН презентує проєкт нового закону «Про професійну освіту» 15:00 Уночі на Новому бульварі компанія молодиків поламала сакури і магнолії 14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up