У Житомирі естонська компанія розпочне будівництво ТЕЦ на біопаливі

У Житомирі естонська компанія розпочне будівництво ТЕЦ на біопаливі

Збудувати ТЕЦ планують на території старої котельні по вулиці Жуйка,12.

У четвер, 17 травня, на позачерговому засіданні сесії міськради депутати погодили іноземній компанії будівництво ТЕЦ, що працюватиме на біопаливі.

За словами представника інвестора, генерального директора ТОВ «Бахмут-Енергія» Вайдаса Повиленаса, їх компанія займається будівництвом теплових і когенераційних станцій.

«Ми працюємо в Україні, в Польщі, в Литві і займаємося тим, що виробляємо електричну та теплову енергію з альтернативних джерел палива. І зараз ми пропонуємо побудувати в Житомирі ТЕЦ, яка буде працювати на біопаливі і виробляти тепло, яке буде подаватися в мережі і тим самим опалювати місто. Також будемо виробляти електроенергію, яка буде подаватися в мережі «Житомиробленерго». Станція буде побудована на Жуйка, 12 на існуючій території теплової станції», зазначив Вайдас Повиленас.

Відео дня

Також представник групи компаній «Е-енергія» додав, що, збудувавши ТЕЦ, вони планують забезпечити 29 робочих місць. Крім того, будівництво теплоелектростанції дозволить зменшити негативний вплив на навколишнє середовище. Працювати ТЕЦ буде за рахунок спалення щепи.

Своєю чергою міський голова наголосив, що наразі гостро стоїть завдання зменшити споживання газу для міста, і будівництво електростанцій на альтернативному паливі у пріоритеті.

«Нині ми реалізовуємо кілька таких проектів. Ми зможемо  не лише зменшити споживання газу, але й дати нижчий тариф на тепло, яке виробляється за рахунок біопалива, на 10% для населення, лікарень, закладів освіти та бюджетних установ», – сказав Сергій Сухомлин.

Алла Герман
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Andrei Evin

    Ключевий фактор :-) ЕСТОНСЬКА ...
    А ми будемо пишатися :-)
  • Ihor Pirogok

    Никак не снизит
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:24 Стратегію ухвалено! Одразу – до виконання! 12:03 Закон про мобілізацію: як працюватимуть сервісні центри МВС з 18 травня 11:00 Грантова програма Per Forma для реалізації мистецьких проєктів: можна отримати від 1000 до 7000 євро 10:01 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів Від читача 16:41 Приєднуйтеся до ініціативи «BRAMA» та станьте частиною кіберполіції. 09:46 У Житомирі відбувся захід, на якому обговорювали, яке майбутнє чекає на освіту в Україні 09:00 18 травня: яке сьогодні свято, прикмети і прогноз погоди 16:47 Міжмуніципальна співпраця розпочинається зі спартакіади 16:18 Бердичівські поліцейські оголосили про підозри трьом причетним до крадіжок 16:13 Тарифи на світло зростуть вже 1 червня, - нардеп 16:00 На Житомирщині 19-річний киянин зґвалтував неповнолітню дівчинку 15:41 Старт сезону – із матчу за суперкубок! 15:40 Увага військовозобов’язаним! Відзавтра оновити дані можна буде у ЦНАПах 15:20 На Житомирщині буде сухо і тепло - погода на вихідні 15:00 Народженим у День вишиванки маленьким житомирянам подарували сорочки, вишиті лікарками власноруч 14:40 Військовозобов’язані працівники ПЕК та ІТ будуть бронюватися без обмежень 14:20 У Житомирі фахівчиня Товариства Червоного Хреста України провела тренінги для команди юних рятувальників 14:00 Два заклади охорони здоров’я Житомирщини отримають електромобілі первинної меддопомоги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up