У Житомирі багатодітна сім`я зазнає принижень з боку чиновників у вирішенні житлового питання

У Житомирі багатодітна сім`я зазнає принижень з боку чиновників у вирішенні житлового питання

До редакції «20 хвилин» звернулась Людмила Стасюк – багатодітна мати, яка має п'ятьох дітей.

На фото: ділянка, яку виділили багатодітній родині під будівництво

Родина Людмили досить давно стоїть на черзі на першочергове отримання житла, адже всі вони туляться на 36 квадратних метрах однокімнатної квартири. Звернувшись особисто до Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, Людмила почула у відповідь: «Що ви думали, коли заводили дітей?» Почувши таке від людини, яка була обрана для вирішення питань громади міста, Людмила В'ячеславівна зі своїм чоловіком Володимиром вирішили самі побудувати будинок для сім'ї.

Зі слів Людмили Стасюк, ця історія почалася ще у 2017 році, коли їхня родина звернулася до міського голови з проханням поліпшити житлові умови. Дочекавшись піврічної черги, Людмила все ж потрапила на прийом до мера, але почула від нього те саме запитання: що вона думала, коли заводила дітей? Зрозумівши, що чекати на допомогу від Житомирського міського голови марно, Людмила Стасюк звернулася за допомогою до воїнів-атовців, які порадили написати заяву до земельної комісії згідно з Земельним кодексом на отримання земельної ділянки для будівництва. На комісії її уважно заслухали, і директор департаменту містобудування та земельних відносин міської ради Ігор Блажиєвський порадив подати документи на викопіювання вільних ділянок. Зробивши всі необхідні документи та побувавши на всіх комісіях протягом тривалого часу, Людмила поцікавилась вільною ділянкою по вулиці Старовільській. Голова комісії Микола Янушевич дав завдання Ігорю Блажиєвському знайти вільну ділянку, 13 грудня 2018 року ділянка площею 10 соток була надана. Людмила пішла з засідання комісії дуже щасливою, але коли потрапила на цю ділянку, з'ясувалося, що це глиняний котлован глибиною три метри, до того ж залитий водою з фекаліями та засипаний сміттям. Це було болото, зовсім непридатне для будь-якого будівництва.

Відео дня

Наступного дня, 14 грудня 2018 року, Людмила звернулась до Ігоря Блажиєвського, він пообіцяв допомогти засипати котлован та зробити ділянку придатною для будівництва. На цьому у 2018 році питання було закрите.

Вже в новому році, а саме 18 січня 2019 року, на земельній комісії Людмила запитала, чому депутати міськради знущаються над нею. Вийшла словесна перепалка з радником міського голови Олександром Черняховичем. Фахівці підрахували: для того, щоб засипати котлован, потрібно більше трьохсот машин з ґрунтом. Це майже неможливо. До того ж відкритим залишиться питання про те, чи взагалі можливе будівництво на глиняному підтопленому ґрунті.

Під час сесії міської ради 27 лютого 2019 року Людмила Стасюк зробила спробу звернутися до депутатів, але депутат міської ради Петро Рудь постійно запитував Людмилу про те, скільки вона ще може ходити на засідання земельної комісії та відволікати людей від роботи, та про те, хто займається вихованням дітей, коли Людмила ходить по комісіях. На жаль, Людмилу жоден депутат не почув. Тоді розглядалися інші земельні питання, і депутатам було не до Людмили та її сім'ї.

Наступного дня на земельній комісії депутат міської ради Петро Рудь знову висловив своє обурення, побачивши на засіданні комісії Людмилу. Знову почалася словесна перепалка, під час якої Людмила почула від Петра Рудя слова про те, що вона зі своїми захисниками ще «приповзе до нього на колінах». Це приголомшило жінку: Людмила, яка до цього була іншої думки про цього депутата, не може зрозуміти, що змусило депутата міськради сказати такі слова та чому вона заслужила таке приниження.

Пані Людмила зазначає, що хоче блага для своєї сім'ї і не сидить склавши руки, а готова за власний кошт вирішити цю проблему, хоч і стоїть у черзі позачергового отримання житла. Чому ж чиновницька бездушність та небажання команди Сергія Сухомлина і депутатського корпусу займатися вирішенням проблем жителів міста завжди руйнують надії містян на нормальне європейське життя, про яке постійно всі говорять, але ніхто нічого для цього не робить? Скоріше навпаки, чиновники тільки псують наші надії на гідне життя в рідному місті.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up