У Бердичівське водосховище випустили біля 4 тонн черкаського товстолоба

У Бердичівське водосховище випустили біля 4 тонн черкаського товстолоба

Про це повідомив Житомирський рибоохоронний патруль.

18 квітня 2019 року о 19 годині відбулося зариблення Бердичівського водосховища. Захід проходив на р. Гнилопять у м. Бердичів, в районі міського пляжу. Так, із Лисянського району Черкаської області доставили 3 759 кг товстолоба (31 325 екз.). Середня вага 1 екз. становила 120 грамів. 

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Житомирського рибоохоронного патруля на чолі з начальником. Також на зарибленні були присутні заступник голови Бердичівської міської ради, представники громадськості та ЗМІ.
За аналогією з Житомирським водосховищем було зариблене і Бердичівське. Так, владою м. Бердичів були виділені кошти із місцевого бюджету для купівлі зарибку, а саме товстолоба. За зверненням Житомирського рибоохоронного патруля науково-дослідною установою розроблено науково-біологічне обгрунтування щодо доцільності проведення робіт з відтворення рослиноїдних видів риб для біологічної меліорації водосховища "Бердичівське". Такі види риб покращують якість води та запобігають її цвітінню у весняно-літній період. 
«Варто відмітити, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості громадян до такого важливого процесу, як вселення водних біоресурсів. Нехай рибка довго живе та працює для людей. А рибалкам-любителям бажаємо гарних трофеїв!», - прокоментував керівник Житомирського рибоохоронного патруля Олександр Гонтар.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Dennis Korzun

    І якщо підійдуть браконьєри хоча б на 50 метрів стріляти їм в голову без попередження!!! Я пам'ятаю як колись ходив в дитинстві відпочивати на річку Тетерів в Житомирі то там рибу можна було  побачити неозброєним оком ... А зараз нічого крім ряси, пляшок немає!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up