Старі труби: у КП "Житомиртеплокомуненерго" пояснили часті пориви мереж

Старі труби: у КП "Житомиртеплокомуненерго" пояснили часті пориви мереж

КП "Житомиртеплокомуненерго", після численних аварій на теполомережі, які цієї зими чи не щодня залишають житомирян без тепла, пояснило причини.

Після настання низьких температур, в тепломережах частіше почали відбуватись пориви. Ми розуміємо нарікання житомирян, будинки яких інколи залишаються без тепла і які, не знаючи специфіку роботи підприємства, вважають КП ЖТКЕ винним у тому, що пориви стаються. Насправді проблема поривів виникає тому, що переважна частина тепломереж міста застаріла. Підприємство працює вже понад 50 років, частина мереж були закладені ще тоді, частина пізніше - теж в радянський час. Фактично вони вже застарілі і морально, і фізично.

Був період, коли на модернізацію мереж місто зовсім не виділяло кошти. Але останні роки ситуація змінилась. За інвестиційною програмою та на грантові кошти декілька років тому підприємство почало замінювати тепломережу. Пріоритет віддали магістральним мережам, які мають великий діаметр, і передають теплоносій від котелень до менших мереж. Для оновлення одночасно всіх мереж, щоб взимку працювати без поривів, потрібні кошти, які перевищують річний бюджет міста. Та навіть, якби ці гроші знайшлись, то в країні немає такої кількості підрядників, які могли б виконати роботи одночасно.

Але ми своїми силами підтримуємо тепломережі в робочому стані. На закінчення опалювального сезону у нас є список проблемних ділянок, які у міжопалювальний період ми ремонтуємо. Це поточні або капітальні ремонти. Щовесни підприємство також проводить гідравлічні випробування тепломереж. Для цього у труби під тиском подається вода. Гідравлічні випробування показують додатково ділянки, які потребують ремонту. Таким чином, маємо план робіт на міжопалювальний період.

Відео дня

У серпні-вересні підприємство знову проводить гідравлічні випробування та визначає готовність тепломережі до зими. Проте, коли до системи подається не просто вода під тиском, а теплоносій, то внаслідок лінійного розширення трапляються пориви. Поки у нас залишаються старі труби, на жаль, аварійних ситуацій уникнути не можна.

В той же час ми працюємо над тим, щоб аварійні ситуації якнайшвидше ліквідовувати. Минулого року підприємство отримало на умовах лізингу 3 аварійні машини, які значно спрощують роботу аварійних бригад.

Заміна магістральних тепломереж також дає свої результати. На нових мережах поривів немає. З кожним роком кількість поривів загалом зменшується. Нові магістральні тепломережі також зменшили втрати теплоносія.

Тож підприємство не стоїть на місці. Ми розвиваємось і робимо все можливе, щоб житомиряни були з теплом, а наші послуги стали якіснішими.

Нагадаємо, вчора у зв’язку з аварією у Житомирі без тепла залишились школа № 20, притулок для дітей-сиріт "Сонячний дім" та декілька будинків.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 Великдень 2024: чому святкуємо за старим стилем, хоча Україна перейшла на новий церковний календар photo_camera 11:00 Режим автопілота: визначено 8 тонких ознак того, що ви "відірвані" від світу 09:30 Прогноз погоди на святкові вихідні: без опадів, до 20 градусів тепла 09:00 4 травня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 16:48 За програмою «Енергодім» завершена модернізація ОСББ в Житомирі 16:19 Трьох викладачів професійного ліцею Житомира викрили на антиукраїнській агітації: заперечували воєнні злочини рф 16:00 У Житомирі трьом наркоділкам повідомили про підозру за виготовлення амфетаміну 15:40 На території Житомирської громади заборонено продаж алкоголю з 22:00 до 8:00 15:20 На Бердичівщині поліція розшукує безвісно зниклого 42-річного чоловіка 15:00 У голови Житомирської ОВА - 15 радників: «Антикорупційний штаб» розповідає про одну з найбільш загадкових посад в Україні 14:40 У Станишівці вантажівка збила пішохода - чоловік в лікарні 14:20 В одному з сіл Житомирського району місцевий житель смертельно поранив сусідського кота з пневматичної гвинтівки 14:00 «Банківські працівники» з в’язниці спустошували рахунки пенсіонерів – на Житомирщині судитимуть злочинне угруповання photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: напередодні свята photo_camera 12:41 Ветерани можуть скористатися програмою безоплатного зубопротезування 12:20 Як потрапити до 1 класу дитині без прописки? Відповідає Департамент освіти Житомирської міської ради
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up