Скандал у Попільнянському лісгоспі, або Коли заважають чужими руками жар загрібати

Скандал у Попільнянському лісгоспі, або Коли заважають чужими руками жар загрібати

Останнім часом багато скандалів у лісовій галузі Житомирщини. 

Досить згадати, що під час візиту до Олевська Президент України Володимир Зеленський змусив звільнитися начальника обласного управління лісового господарства Андрія Курінського, звинуватив його в участі у схемі щодо незаконного видобутку бурштину, а новопризначений голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко заявив про намір провести аудит усіх лісгоспів Житомирської області.  

Так, наступного дня, 13 серпня, Віталій Бунечко запросив до себе директора Попільнянського лісгоспу Сергія Колісніченка.

«На 9 ранку чекаю вас у Житомирі, сподіваюся, що адреса вам відома. Дуже хотів би з вами поспілкуватися», – наголосив Віталій Бунечко.

Відео дня

Справа в тому, що у соціальних мережах почали розповсюджуватися нібито факти злочинної діяльності директора державного підприємства «Попільнянське лісове господарство» Сергія Колісніченка (на головному фото). Також аналогічні скарги були направлені на адресу офісу Президента, Служби безпеки України, інших органів влади.

До того ж у житомирських ЗМІ з'явилася інформація про нібито звільнення Сергій Колісніченка 22 липня 2019 року – саме цього дня він оприлюднив декларацію перед звільненням. Але згодом з'ясувалося, що декларація була оприлюднена в зв'язку із закінченням строку контракту, а вже з 23 липня 2019 року контракт було продовжено на новий п'ятирічний термін. Тільки у ЗМІ про це вже, звісно, не повідомлялося і у соціальній мережі не розповсюджувалося. 

Після спілкування із Сергієм Колісніченком у керівництва області зникли питання щодо діяльності директора державного підприємства «Попільнянське лісове господарство», адже жодного факту зловживань не було підтверджено.

Наша редакція вирішила поспілкуватися з жителями сіл Сокільча та Маркова Волиця, працівниками лісгоспу і розібратися в ситуації, яка виникла у лісгоспі.

Почали ми наше спілкування з виконуючим обов'язки старости сіл Сокільча та Маркова Волиця Василем Максимчуком. Він зауважив: «Я можу сказати про лісгосп та про його керівника, депутата Попільнянської районної ради від с. Сокільча Сергія Колісніченка тільки добрі слова. Він як депутат дуже сильно допоміг і допомагає. У нас багато людей пенсійного та передпенсійного віку. Інколи не стільки потрібна матеріальна допомога, скільки просто, щоб людина приїхала до нас, подивилась, як ми живемо, поспілкувалася з жителями села, підтримала добрим словом. 

Щодо тієї ситуації навколо нього, то перед виборами завжди людей обливають брудом. У нього був продовжений контракт цього літа. Попереду у нас місцеві вибори. Сергій Юрійович – дуже потужний кандидат від місцевої громади. Саме тому зараз конкуренти намагаються знищити, заплямувати його ім'я».

Ми переходимо до Сокільчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де нас гостинно зустрічають директор школи Василь Богатирчук та вчителька початкових класів Зоя Петренко.

«Про Сергія Юрійовича я можу сказати, що він – наш учень. З самого дитинства я його знаю як добропорядну людину. З якими б питаннями до нього не звернешся, то він завжди відреагує. Особисто для мого класу він допоміг придбати технічні засоби. У селі про нього всі дуже хорошої думки. Недаремно його обрали почесною людиною села. У нас їх дуже мало, ви самі можете переконатися в цьому, поглянувши на Дошку пошани. Як прихожанка нашої церкви можу додати, що коли ми звернулися до нього як до депутата з проханням допомогти поставити вікна, тин біля церкви, то він допоміг. Так, все робилося поступово, але все ж це було зроблено з його допомогою», – розповідає Зоя Анатоліївна.

«Сергій Юрійович допоміг нам купити бензопилу, якою ми зараз користуємося. У нас котел на твердому паливі, тому вона дуже доречна. Нашій школі допомагали ще багато депутатів. Але одним із найактивніших, коли ми почали будувати цю школу, був саме Сергій Колісніченко», – додає директор школи Василь Богатирчук та пропонує провести невеличку екскурсію по школі.

У самій школі дуже чисто, проведені всі комунікації, автономне опалення, у кожному класі є рукомийник. У коридорах стоять вазони з квітами. 

«Ви самі відчуваєте, що надворі прохолодно, але у приміщенні зберігається комфортна температура. За рахунок селищної ради цьогоріч поміняли вікна. Це також багато що значить», – додає Василь Миколайович. 

Зі школи ми прямуємо до дитячого садочка. Гарно відремонтована будівля сільського дитячого закладу виконана у модному зараз «піксельному» стилі.

Нас вітає завідувачка закладу Наталія Ткачук:

«Депутат від нашого сіла Сергій Колісніченко – людина доброї душі, до якої завжди звернешся із будь-яким питанням і завжди отримаєш допомогу. Ми зверталися за допомогою у придбанні дитячих меблів, іграшок. Все було вирішено».

Рушаємо далі і зустрічаємось із лісничим Андрушівського лісництва Миколою Степаненком.

«Зараз ми перебуваємо на території, створеній шкільним лісництвом. Коли я прийшов сюди працювати, то з'явилася ідея створити саме шкільне лісництво на базі Андрушівської гімназії. Нам було виділено ділянку, яку ми спільно з працівниками лісництва розчистили та облаштували. Разом із дітками посадили дендропарк. На території є альтанка, наочна агітація, щоб можна було проводити уроки будь-якої тематики не в закритому приміщенні, а на природі. Все це неможливо було б без підтримки директора державного підприємства «Попільнянське лісове господарство» Сергія Колісніченка», – розповідає чоловік. 

Ми бачимо, як Микола Андрійович пишається досягненнями дитячого лісництва, і також проводить мініекскурсію по дендропарку. Чудові рослини дуже охайні і свідчать, що тут справді турбуються про підростаюче покоління.

Нарешті ми відправляємося до самого державного підприємства «Попільнянське лісове господарство» і зустрічаємося з героєм нашої історії Сергієм Колісніченком.

Руслан Мороз: Сергію Юрійовичу, скільки років ви працюєте на посаді директора?

Сергій Колісніченко: Саме на посаді директора Попільнянського лісгоспу я працюю шостий рік. Функцією лісгоспу є посадка та вирощування лісу. От садять, наприклад, пшеницю, то потрібно потім збирати врожай. Так і у лісі. Коли дерева досягають певного віку, ми також збираємо подібний врожай у лісі. Тільки це деревина. Якщо вчасно не зібрати деревину, то ліс втрачає свою якість. Попільнянський лісгосп займає площу 24 тисячі гектарів, до складу лісгоспу входять п'ять лісництв: Ходорківське, Корнинське, Андрушівське, Попільнянське і Ружинське.

Руслан Мороз: Які об'єми виробництва на рік?

Сергій Колісніченко: На рік ми постачаємо до 38 тисяч кубічних метрів деревини рубки головного користування. Раніше постачали до 60 тисяч кубічних метрів, але зараз об'єми зменшилися. У наступні роки ми плануємо виробляти по 40 тисяч кубічних метрів деревини.

Руслан Мороз: Скажіть, будь ласка, у зв'язку з чим відносно вас почалася така брутальна кампанія по компрометації лісгоспу. 

Сергій Колісніченко: На сьогодні відомо, що кампанію по дискредитації лісгоспу розпочав колишній голова місцевого колгоспу, який банально підробив підписи договорів на паї моїх батьків ще у 2015 році. Ми були вимушені написати заяву в поліцію та прокуратуру. Йдуть суди відносно підробки підписів. Проведені експертизи підтвердили, що підписи не моїх батьків. Адвокат моїх опонентів добився в суді повторного проведення експертизи. Наскільки мені відомо, його люди вже намагалися «домовитися» з експертами щодо потрібного їм результату. Не можу сказати зараз, чим все це закінчиться. Попереду ще суди, і я маю надію добитися справедливого рішення та повернути земельні паї своїх батьків. Але цей супротив викликає тільки оскаженіння кривдників. У хід пішла брудна кампанія компроматів та очорнення мого імені. 

На закінчення нашого невеликого розслідування ми звернулися до першого заступника начальника обласного управління лісового господарства Романа Ільїна з проханням прокоментувати роботу Попільнянського лісгоспу. Він зазначив: «Я не можу коментувати роботу будь-якого свого директора. Про Колісніченка я не можу сказати нічого поганого. Молодий, адекватний, працьовитий, з досвідом роботи.

Щодо того, що зараз його обливають брудом, то як можна коментувати таку діяльність диванних активістів, які дозволяють вмішуватися у будь-яку галузь господарства. На сьогоднішній час залишилися тільки ліс та земля. Тому все, що причетне до них, перебуває під пильним контролем зацікавлених осіб. Лісгосп – це певний ресурс, до того ж немаленький. Тож приватні організації завжди будуть дивитися на нього виключно як на цікавий ресурс».

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Олександр

    Колісніченко  вирізав всі ліса в Попільнянському р-н для своїх пилорам. Як людина характерується дуже жадна й підла.
  • Ярослав

    Колісніченко закрив два склади в Корнині і в Брівках. Закрив цех по переробці деревени на Попільнянському складі, який згодом хотів приватизувати. А от його пилорами процвітають. І чкщо він такий хороший керівник чому всі звільняються з Лісгоспу???

    Сергей reply Ярослав

    Вы берете коментарий у тех с кем он сообща разоряет лесхоз, вы пообщайтесь с рабочими лесхоза  они вам раскажут что у них накипело на душе от этого руководителя
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up