Шалені суми у платіжках: «Житомиргаз Збут» інформує, чому в рахунках за лютий не врахована субсидія

Шалені суми у платіжках: «Житомиргаз Збут» інформує, чому в рахунках за лютий не врахована субсидія

У нових платіжках на газ за лютий цього року зникла графа «Субсидія». Чому так сталось та як платити – читайте в матеріалі.

Уряд змінив механізм субсидування населення, запровадивши монетизацію. Тому рахунки за газ у лютому вже не міститимуть субсидій. Cпоживачам, яким призначена житлова субсидія у 2018 році, її видадуть «живими грошима». Ними субсидіант повинен самостійно розрахуватися за спожитий газ. Які зміни чекають на жителів міста та області, розповів директор ТОВ «Житомиргаз Збут» В’ячеслав Тарасов.

«Відтепер субсидіанти самостійно мають платити за газ грошима, які віднедавна держава видає на руки українцям. Оплатити рахунки за спожитий газ можна будь-яким зручним способом: у будь-якому відділенні банку, Укрпошти, через особистий кабінет, платіжні сервіси та навіть Viber. За рахунками споживачі повинні розрахуватися впродовж 5 днів після їх отримання, за розрахунковими книжками – до 10 числа наступного місяця. З усіх питань субсидій, як і раніше, треба звертатись до УПСЗН, за гроші готівкові до «Ощадбанку» чи «Укрпошти», – інформує В’ячеслав Тарасов.

ВАЖЛИВО! Якщо споживач газу не оплатить повністю рахунок і заборгованість складе 340 грн, то він не отримає субсидію на наступний період.

Відео дня

Як стало відомо журналістам «20 хвилин», борги за спожитий газ по області значно зросли за останній час, і на сьогодні сума боргу за рахунками споживачів становить 712 млн грн (проти 555 млн грн станом на 1 січня 2019 р.). Також держава має борг за субсидії перед місцевою газовою компанією у сумі 129 млн грн. Через це наразі тривають суди.

Анастасія Ліберман

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Ольга Вишневская

    Да достали. У нас нет субсидии, ее не дают, потому что езжу за границу переодически, но с того что зарабатываю много уходит на свои потребности, но сумасшедшая платёжка за газ 7247 грн это уже придел всему! Вы там что в газконторе пишите левые показания...мы столько не палим...у нас в аварийном доме вообще платить не за что.! Говорили что будут сносить, хрен что сносят.И некому пожаловаться ёпт!
  • Alexandr Zhuravel

    НУ,ВОТ ТАК,КАК-ТО....СКАЗКА БЫСТРО ЗАКОНЧИЛАСЬ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up