Що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Журналісти «20 хвилин» промоніторили, чим цікавляться житомиряни у соціальних мережах. За результатами реагування та обговорення тем житомирською аудиторією ми виокремили ТОП-новини за тиждень.

ТОП-1. Попри протести батьків, у Житомирі продовжує діяти заборона допуску нещеплених дітей до навчання

У Житомирі під стіни міської ради з мітингом вийшли батьки, які обурені забороною допуску нещеплених дітей до закладів навчання. Тому батьки вимагають забезпечення вільного доступу дітей до освіти, наголошуючи, що вони не проти щеплень як таких, а «за» вільний вибір щодо вакцинації, а не примусовий. Свої вимоги мітингарі прописали на плакатах, розвісивши шкільну форму та взуття під адмінбудівлею. Мовляв, ця форма їхнім дітям, може, більше і не знадобитися, якщо нічого не зміниться. До обговорення теми активно долучились житомиряни у соцмережах.

«Я лише за вакцинацію. Люди трохи припухли, давно не хоронили дітей сотнями. Я бачу, історія нічого не вчить. Ми живемо в 21столітті, ми перемогли купу захворювань, ви краще гаджети дітям менше давайте, це буде набагато краще для їх самопочуття. Усвідомте, що невакцинована дитина – це загроза для вакцинованих дітей. Є норми поведінки в суспільстві і є правила», – обурено коментує Анатолій Більянець.

«Не бастувати, а писати заяви до суду треба. Коли в суді буде 200 позовів – питання вирішиться і без самих засідань», – пропонує Андрій Простих.

Відео дня

«Я теж не розумію, чому порушують конституційні права людей і змушують йти вакцинувати дітей! Агов, панове, ми живемо в цивілізованому світі! Припиніть керувати нами, як стадом», – пише Маргарита Довгопляс.

«Протести? Чому б не зібрати списки протестуючих та перевіряти старанніше школи, в яких навчаються діти цих «батьків», – пише Андрій Лапчик.

«Правильно, нужно митинговать, я – против принудительной вакцинации», – коментує Наталія Пащенко.

ТОП-2. Маршрут №14 у Житомирі тимчасово обслуговує інший перевізник

З 1 березня маршрут №14 у Житомирі «Соснова – хутір Затишшя», від якого відмовилось ТДВ «Житомирське АТП-11827», обслуговує інший перевізник. Новину бурхливо обговорюють містяни.

«Якщо люди з вулиці Соснової будуть мовчати, то з часом там ніхто не буде їздити. Влада все робить для зручності життя людей», – пише Роман Віталійович.

«Та ось вам приклад нашої транспортної системи. Скрізь бардак, для кого продумані ті маршрути, незрозуміло. Вже незабаром пересяду на велосипед, так надійніше і все під контролем! Приєднуйтесь до ідеї», – пропонує Марина Осиповська.

ТОП-3. Вартість реконструкції стадіону «Полісся», який відкриють у Житомирі у 2019 році, буде коливатись в межах 150 млн грн

Центральний стадіон «Полісся» планують відкрити протягом 2019 року. Про це під час брифінгу розповів голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. За його словами, після реконструкції центральна спортивна арена зможе приймати змагання не тільки всеукраїнського рівня, а й міжнародного. Дану новину коментують у мережі Інтернет.

«Они уже какой год делают реконструкцию стадиона, и у них не было первоначального проекта? Лично Гундич вносит пожелания в проект! Лично! Проект и создается, чтобы сделать калькуляцию и понимать, сколько стоит реконструкция и сколько нужно выделить денег с бюджета. А так это дно по распилу бюджетных средств», – обурено коментує Анатолій Булат.

«А де фотозвіт про хід робіт? Немає що показувати? Це буде, можливо, не найгірший стадіон, але найсмішніший, з житловими будинками навкруги, з півтрибуною і т. д. Тов. Гундич, хватить маніпулювати людьми! Ціна цьому стадіону «гріш», терміни не обгрунтовані, підрядників, будівельників і замовників на чолі з вами перевірити, і розпочати розслідування. Це ще одна стаття видатків, як і дороги, на якій можна «нагріти» і отримати надбавку до зарплати!» – коментує Володимир Дор.

ТОП-4. У Житомирі планують осучаснити фонтан «Космонавт», що в мікрорайоні Польова, та відремонтувати площу біля нього

Головний архітектор міста Юрій Безбородов у соцмережі анонсував реконструкцію фонтану на Польовій. Він також закликав жителів мікрорайону Польової вносити свої пропозиції щодо оновлення головної окраси мікрорайону, лишаючи коментарі під дописом. Житомиряни активно почали вносити пропозиції та висловлювати думки щодо ідеї.

«Недарма наша команда небайдужих оббігала усю раду! Сподіваємося на успішний початок та неймовірне закінчення цього проекту. Ми просимо також звернути увагу на покриття та лавки не тільки біля фонтану, а і у сквері навколо нього. Також необхідно поставити туалет – дітей багато, а сходити по потребі можливо тільки в кущі. Також незайвим буде облагородити дитячий майданчик, що зліва від фонтану, і, можливо, продовжити його, поставивши декілька гойдалок у скверику. Із задоволенням вислухаємо побажання інших учасників групи», – пише Віра Чередніченко.

«Обов'язково: біотуалет, квіткові клумби, музичне супроводження фонтану та освітлення! Сучасні лавки та відеонагляд», – пропонує Денис Реймхен.

«Треба обов'язково продумати локацію для дітей; ні, не майданчик з гойдалками, він навпроти є, а щось таке сучасне», – коментує Ліка Хоменко.

«Найперше потрібно продумати туалет! Це найголовніша проблема тієї місцини. Кущів багато – але ж вони не для того призначені. Ну і, звісно, пам’ятайте, що там багато молоді гуляє: треба відеонагляд, бо деякі з них просто неадекватні, підкреслюю, деякі», – пише Валентина Строгач.

Ми і надалі слідкуватимемо за подіями, які стали знаковими та важливими для житомирян.

Анастасія Ліберман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up