Відтепер у Житомирі: подорож до Місяця й назад на зорельоті «Еней» щодня, крім понеділка

Відтепер у Житомирі: подорож  до Місяця й назад на зорельоті «Еней» щодня, крім понеділка

Відтепер жителі області мають унікальну можливість – здійснити космічну мандрівку до будь-якої планети Сонячної систем крізь мільйони зірок.

Це можливо завдякизорельоту «Еней», який 12 січня презентували у Музеї космонавтики ім. С. Корольова, - повідомляє пресслужба ОДА.

Запрошуємо всіх бажаючих до подорожі з Житомира і прямо на Місяць.Перший в Україні музейний зорельот подарує вам незабутню мандрівку космічними просторами на шаленій швидкості.

«Еней» – це перший космічний симулятор в Україні. Унікальність його полягає у справжній кабіні для двох пілотів, великому екрані, що відтворює картинки космосу, різні інструменти управління.

Відео дня

За словами головного конструктора симулятору «Еней» Євгена Корольова, за перший політ на зорельоті всіх його можливостей не можна дізнатися. Варто здійснити кілька мандрівок до різних планет, аби осягнути якнайбільше інформації.

Зореліт для Музею космонавтики придбали за 1 млн грн за кошти обласного бюджету. Інженери працювали над симулятором понад шість місяців, проте й його й надалі будуть покращувати.

Євген Корольов відмічає, що програма зорельоту дуже продумана та інформаційно насичена та підкріплена інтерактивними діями для кращого сприйняття.

Аби вирушити до інших планет – завітайте до Музею космонавтики в обласному центрі, який працює щодня з 10.00 до 17.15, окрім понеділка.

Під час подорожі на зорельоті «Еней» можна дізнатися, наприклад: діаметр Землі, відстань до Місяця або іншої планети, які дії потрібно виконати для зльоту тощо.

Віртуальна космічна мандрівка підвладна кожному відвідувачу Музею.

Нагадаємо, що у Житомирі відбулися урочисті заходи з нагоди 113-річниця з дня народження Сергія Корольова та 50-річчя Музею космонавтики, а також підписали угоду про створення регіонального інноваційно-космічного кластеру “Полісся”.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Наталия Пешкова

    Цена путишествия ?
  • Таня Доценко

    А сколько стоит?

    Альона Шаран reply Таня Доценко

    50грн. Вроде 5мин. И надо записываться заранее.
  • Вадим Гаврилюк

    Какпець музею...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up