Родинам, які проживають в гуртожитку, приходять «захмарні» розрахунки за електроенергію

Родинам, які проживають в гуртожитку, приходять «захмарні» розрахунки за електроенергію

Жити в гуртожитку стало недешевим задоволенням. Тому часто виникають конфлікти між жителями та керівництвом з приводу оплати послуг за електропостачання.

 

До газети «20 Хвилин» звернулися Юлія (мешканка одного з гуртожитків Житомира), з проблемою. Вона переконана, що керівництво Житомирського технологічного коледжу Київського національного університету будівництва і архітектури завищує виплати за використання електроенергії.

Для того аби обговорити проблему, в середу 15 березня в Житомирському технологічному коледжі Київського національного університету будівництва і архітектури відбулося зібрання керівництва навчального закладу та мешканців гуртожитку з приводу великих нарахувань за електроенергію.

Мешканці закладу завжди оплачували нарахування згідно з усіма правилами. Та за останні два місяці їм надійшли квитанції із «захмарними» нарахуваннями. Вони запевняють, що керівництву потрібно оплачувати усі борги, які «висять» на коледжі, через це їм й підвищують нарахування.

Відео дня

Одна з мешканок гуртожитку Ірина Кравчук, яка проживає там не один рік, переконує, що керівництво начального закладу безпідставно завищує нарахування за використання електроприладів. «По півгодини на день нам ставлять користування пилососом. Ну вибачте, в мене маленька кімната в гуртожитку, в якій розміщено шафу, стіл, ліжко та інше, що я там маю пилососити по півгодини» – говорить Ірина.

Своєю чергою, керівництво запевняє, що всі скарги мешканців необгрунтовані. Родини, які проживають у гуртожитку, витрачають занадто багато електроенергії, і саме через них в навчального закладу виникла величезна заборгованість, яка на даний час становить 50 тисяч гривень.

За словами головного бухгалтера Житомирського технологічного коледжу Київського національного університету будівництва і архітектури Людмили Білогор, керівництво закладу неодноразово зустрічалося з невдоволеними мешканцями.

«Ми не зможемо довести, що вони користуються цими електроприборами, вони своєю чергою не зможуть довести, що вони ними не користуються, – переконує Людмила Анатоліївна – Тож на якій підставі вони диктують нам умови? Перш за все – це студентський гуртожиток, тут ми повинні дбати насамперед про студентів».

Студенти також невдоволені. Вони переконують, що через родини, які мешкають у гуртожитку і користуються багатьма електроприборами, вони не можуть нормально приготувати собі їжу. До того ж студентам доводиться доплачувати за проживання 400 гривень через те, що в навчального закладу заборгованість за електроенергію. «Чому я маю оплачувати чужі рахунки», – бідкається студентка Олена.

Директор Житомирського технологічного коледжу Київського національного університету будівництва і архітектури Віталій Стемашенко погрожує виселити мешканців, якщо ті не оплатять рахунки за електроенергію.

Чим закінчиться протистояння мешканців та керівництва навчального закладу – покаже час.

Жанна Беркута

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up