Прокурору Житомирщини соромно за підлеглих

Прокурору Житомирщини соромно за підлеглих
Прокурор Житомирської області Дмитро Лубчук нарешті публічно прозвітував про перші місяці своєї роботи на займаній посаді. З відповідною вимогою активісти звернулися до нього ще два тижні тому і увесь цей час Лубчук готувався відповісти на запитання стосовно найбільш резонансних справ.

На початку  зустрічі з громадськістю він пояснив, що абсолютно про все, що встиг зробити говорити не буде, але готовий відповісти на вже озвучені попередньо й нові питання.

«Я скажу вам одне - ми тут не спимо. Працюємо. І громадськості не цураємося. У нас є мільйонні провадження, 60 корупційних протоколів. Треба будуть ще якісь показники – надамо», - пояснив Лубчук.

Втім, подальше спілкування засвідчило зворотнє - більшість справ досі не розкриті, а підлеглі прокурора навіть за два тижні не змогли добре підготуватися та погано орієнтуються у справах.

Відео дня

Крім цього, часто активістам пропонували надати довідкову інформацію, якісь матеріали та докази, які пообіцяли долучити до справ, якими прокуратура займається ще з осені минулого року.

«Хто готувався по цьому питанню? - питав Лубчук у співробітників прокуратури, аби ті все ж пояснили присутнім, на якому етапі та чи інша справа.  - Мені соромно тут сидіти. Соромно за своїх. Чого ви тут мурижитесь? Чого я маю за вас червоніти? Я після цієї зустрічі перегляну ваші посадові обов’язки».

Така реакція керівника аж ніяк не вплинула на подальший хід роз’яснень і фактично усі питання активістів залишилися без чіткої відповіді.

Зокрема, Дмитро Ткачук попросив розповісти, яка зараз ситуація по 20 справах, де йдеться про побиття та залякування активістів місцевого Майдану. Винних знайшли лише в одній справі, а по решті фактів місяцями йдуть якісь розслідування і навіть нема підозрюваних.

Ще в одній справі - підпал магазину активістки Майдану, начебто мають потенційних підозрюваних, але жінці кілька днів тому прислали відповідь, що справу закрили ще в липні. Співробітники прокуратури почали на це виправдовуватися, що по тій справі досі працюють.

Активіст Юлія Демчук озвучила ряд питань, які теж місяцями знаходяться на розгляді прокуратури - про екс-начальника УМВС в Житомирській області, який виконував взимку злочинні накази, начальника житомирського "Беркуту", який разом з бійцями спецпідрозділу перебував на столичному Майдані, а зараз працює у відділі кадрів управління, а не несе відповідальність за свої дії.

Демчук нагадала і про Анатолія Чумаченка, який був у статусі в.о. прокурора області і перевищив повноваження та направляв у квітні до активістів сумнівну групу озброєних осіб, особи яких досі не встановлені, а справою займається міліція по факту незаконного носіння зброї.

Юлія Демчук поставила під сумнів наявність якоїсь актуальності справ для працівників прокуратури. В контексті цього намагалася дізнатися подробиці по справі із незаконною передачею виконкомом землі ПП "Олеся", яку потім передали під скандальне будівництво АТБ. Однак, пояснили лишень, що справу таки перекваліфікували і слідство триває.

Загалом, виходячи з ситуації, Лубчук пообіцяв навести порядок у справах і протягом вересня взятися за їх розгляд.

Юлія Демусь.

За матеріалами Першого житомирського.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:40 У Станишівці вантажівка збила пішохода - чоловік в лікарні 14:20 В одному з сіл Житомирського району місцевий житель смертельно поранив сусідського кота з пневматичної гвинтівки 14:00 «Банківські працівники» з в’язниці спустошували рахунки пенсіонерів – на Житомирщині судитимуть злочинне угруповання photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: напередодні свята photo_camera Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 12:41 Ветерани можуть скористатися програмою безоплатного зубопротезування 12:20 Як потрапити до 1 класу дитині без прописки? Відповідає Департамент освіти Житомирської міської ради 12:00 Як тепер видалятимуть засохлі й пошкоджені дерева та обрізатимуть крони дерев на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків Житомирської громади 11:40 4 і 5 травня в Свято-Михайлівському кафедральному соборі відбудеться освячення великодніх пасок 11:18 На трасі Київ-Чоп пенсіонер на електроциклі зіткнувся з автівкою photo_camera 11:00 Дотримуйтеся заходів особистої та громадської безпеки упродовж Великодніх свят 10:40 У Житомирі у Великодню ніч буде посилено роботу громадського транспорту 10:20 У Житомирі неподалік ринку «Хмільники» пограбували пенсіонера 10:00 Трагедія у селі Поліське: застреленими з вогнепальної зброї знайшли цілу родину photo_camera 09:40 Окупанти втратили 1270 осіб за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 3 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:04 3 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:25 Четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми 17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up