Проблеми з парковками у Житомирі не зникли, але на водіїв чекають зміни

Проблеми з парковками у Житомирі не зникли, але на водіїв чекають зміни

Про проблему з парковками у Житомирі говорять вже не один рік як житомиряни, так і посадовці. Про це свідчить і велика кількість автомобілів, які припарковані у неналежних місцях, створюючи тим самим аварійні ситуації. 

Центр міста - в парковочному колапсі

Наявність проблеми з паркомісцями підтвердили журналістам «20 хвилин» в управлінні транспорту і зв'язку Житомирської міської ради. Особливо це стосується центральної частини міста, де розташовані торговельні центри та ринки. Це ми можемо побачити на власні очі у районі Житнього ринку, де інколи неможливо пройти або проїхати через невдало припарковані авто. 

«У нас у центральній частині міста проведена інвентаризація і зроблені паспорти парковок. Загальна кількість паркомісць – 520-530. Це що стосується центральної частини міста, зокрема вулиці Небесної Сотні, Хлібної, Кочерги, Київської, Бориса Тена та Бердичівської. Звісно, їх недостатньо, враховуючи таку кількість соціальних об'єктів, торговельних центрів, ринків, які там розташовані. Тому максимально, де можна облаштувати парковки, – вони облаштовані», – розповідає начальник управління транспорту і зв'язку Костянтин Підпокровний. 

У міськраді вирішення цієї проблеми вбачають двома шляхами, які потрібно застосовувати одночасно: будувати торговельні комплекси з парковками, підземними паркінгами та паралельно розвивати торговельну мережу у мікрорайонах, тим самим розвантажуючи центр міста.

Відео дня

«Шляхів для вирішення проблеми є декілька. Перший – це вивільнення центру від такої кількості торгівлі, ринків та торгових центрів. Адже коли люди з’їжджаються в центр, то паркуються не тільки на парковках, а і на дворових територіях. Тому потрібне розосередження по мікрорайонах. Другий – будівництво паркінгів, які мають збільшити кількість паркомісць», – підкреслив Костянтин Підпокровний. 

Що ж стосується іншої частини міста, то в управлінні транспорту нас запевнили: «Проблема є, але не настільки глобальна, як у центрі». 

У патрульній поліції зазначають, що у місті доволі часто автомобілісти порушують правила паркування. 

Майже щодня патрульні проводять рейди, роз’яснювальну роботу з порушниками. Також нам розповіли, що однією з проблемних вулиць є Велика Бердичівська, де розташовані розважальні заклади. Через розміщення двох суцільних смуг там категорично заборонене паркування, однак власники авто часто нехтують цим правилом і паркуються, де заманеться. Якщо ж авто істотно перешкоджає руху інших транспортних засобів, то патрульні можуть його евакуювати. Однак нас запевнили, що такі заходи вживають до злісних правопорушників, з іншими ж на перший раз ведуть профілактичні бесіди. 

У Житомирі з'являться платні парковки та інспектори

Також є вірогідність, що невдовзі у Житомирі можуть з'явитися платні парковки, які будуть контролювати інспектори з паркування. Адже минулого року з цього приводу фахівці інспекції з благоустрою їздили переймати досвід львівських колег та згідно з отриманою інформацією підготували свої пропозиції до міської ради.

«Стосовно питання парковок ми їздили у Львів та вивчали там їхній досвід. Є закон про паркувальних інспекторів, де зазначається, що у кожному місті повинен вестись інститут паркувальників. Це люди, які приймаються на роботу до державної служби, тобто на службу до органів місцевого самоврядування. Вони виписують протоколи, і всі ці кошти від штрафів надходять до міського бюджету. Другий момент, що автомобілі, які не розташовані на паркувальних місцях, евакуюються, як роблять це у Львові. Там з поліцією укладений договір на збереження автомобілів на спеціальному майданчику, куди забирають автомобілі порушників. І потім через поліцію власники зможуть повернути свій транспорт. Надходження за пів року до бюджету міста Львова склали 10 мільйонів», – зазначила заступниця начальника КП «Інспекція з благоустрою» Наталія Павлюк.

В управлінні транспорту і зв'язку цю інформацію підтвердили і зазначили, що дійсно були подані відповідні пропозиції і на сьогодні вони розглядаються у міськраді. 

«Так, дійсно були подані пропозиції, і є відповідне рішення сесії міської ради щодо впорядкування парковочного простору, де визначено місця для парковок. Також на даний час опрацьовується питання щодо введення інспекторів паркування та організації платного паркування. Тому наступного року ці питання будуть реалізовуватись», – запевнив начальник управління.

На сьогодні вартість штрафу за неналежне паркування становить від 250 до 510 грн. 

Тож перш ніж припаркуватися у забороненому місці, подумайте про свій гаманець, адже це може значно зекономити ваш бюджет. 

Світлана Цимбалюк

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up