Пересування житомирян містом можна досліджувати за допомогою додатку «Modalyzer»

Пересування житомирян містом можна досліджувати за допомогою додатку «Modalyzer»

У Житомирі розпочинається дослідження мобільності населення за допомогою мобільного додатку «Modalyzer». Серед учасників проекту розіграють подарунки.

Сьогодні, 1 лютого, у Житомирі стартувало дослідження мобільності населення за допомогою спеціального мобільного додатку. Такий проект розпочато з метою покращення прийняття рішень  щодо змін у сфері транспортної системи міста та забезпечення комфортних пересувань всіх груп населення.

Варто зазначити, що таке дослідження дозволить краще зрозуміти, яким чином пересуваються жителі міста – пішоходи, велосипедисти, користувачі громадського транспорту, автомобілісти. До того ж, створити рекомендації щодо розвитку транспортної та соціальної інфраструктури міста.

«Окрім заохочення – це є ряд корисної інформації. Дослідження проходитиме у два етапи: перший – з 1 лютого до 15 квітня і другий – з 16 квітня по 30 червня. У кожен з цих етапів учаснику потрібно буде обрати лише 10 днів, коли він зголоситься відстежувати свої пересування містом», – розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Відео дня

За словами керівника проектного офісу GIZ у Житомирі Марії Байди, додаток автоматично визначає, як саме пересувається людина. Крім того, людина можете додати більше способів пересування. Для цього потрібно вмикнути GSM.

Учасником такого дослідження може стати кожен житомирянин, який носить при собі смартфон. Для цього потрібно встановити безкоштовний мобільний додаток Modalyzer, який доступний для мобільних пристроїв з операційною системою IOS або Android. Для забезпечення безпечного доступу до конфіденційних даних через мобільний додаток або веб-сайт потрібно зареєструватись.

Кожен учасник дослідження зможе переглядати записи власних пересувань на сайті Мodalyzer та в мобільному додатку. На інтерактивній карті будуть відображені види транспорту, якими користувалась людина, відстань, тривалість руху. Якщо деякі маршрути та пересування показані неправильно, потрібно вносити необхідні зміни. Дані включаються до статистики учасника лише після того, як він підтвердить їхню правильність натиснувши на кнопку «День підтверджено».

Як зазначають організатори дослідження, персональні дані учасників будуть повністю захищені. Координувати дослідження буде голова правління ГО «Фонд громади Житомира» Жанна Соловйова. По закінченню другої фази дослідження серед усіх учасників розіграють заохочувальні подарунки.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up