Незабаром добровольці Житомирщини отримають статус учасників АТО

Незабаром добровольці Житомирщини отримають статус учасників АТО

Бійці добровольчих підрозділів, які його отримають, матимуть ті ж права на гарантовані обласним бюджетом пільги, що й військовослужбовці ЗСУ та НГУ.

Наразі на законодавчому рівні не передбачено надання пільг громадянам, які брали участь в АТО у  добровольчих військових формуваннях, що не увійшли до Збройних Сил України, Національної поліції, Національної гвардії тощо. Про це журналістам «20 хвилин» розповів перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко.

За словами посадовця, громадяни, які отримають посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області гарантовано отримають право на користування пільгами згідно з наступними обласними програмами:

- Програмою соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області у 2018 році, затвердженою рішенням обласної ради від 21.12.2017 за № 874 (зі змінами).

Відео дня

«Відповідно до цієї програми бійці-добровольці АТО забезпечуються обстеженням, лікуванням, санаторно-курортним лікуванням та медичною реабілітацію, в тому числі стоматологічне (хірургічне,терапевтичне) зубне протезування, забезпечення ендопротезуванням, протезуванням органів серцево-судинної системи, інтраокулярними лінзами», - повідомив Сергій Крамаренко.

- Обласною комплексною Програмою соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів, учасників і ветеранів визвольних змагань(ОУН-УПА) та незахищених верств населення Житомирської області на 2018 - 2022 роки, затверджена рішенням сесії від 21.12.2017 за № 869  (зі змінами).

«Відповідно до даної програми бійці-добровольці АТО мають право на отримання одноразової грошової допомоги, яка визначається згідно з  Положенням про надання одноразової грошової допомоги громадянам та про комісію з надання одноразової допомоги, затвердженим розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 13.04.2009 № 117 (зі змінами та доповненнями)», - розповів перший заступник голови обласної ради.

Також обласною комплексною Програмою забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки, затверджена рішенням обласної ради від 21.12.2017 № 870.

Як зазначив Сергій Крамаренко, відповідно до цієї програми бійці-добровольці АТО мають право на отримання пільгових довгострокових кредитів для будівництва (реконструкції) і придбання житла.

На черговій сесії обласної ради буде розглянуто питання щодо виділення з обласного бюджету коштів для виготовлення у 2018 році посвідчень «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області» в сумі
700 грн. (20 посвідчень х 35 грн).

«Після затвердження на сесії обласної ради 26.07.2018 видатків на виготовлення посвідчень, буде проведено закупівлю даних посвідчень.

Отримати посвідчення бійці-добровольці АТО зможуть орієнтовно у вересні поточного року. Водночас, на даний час бійці-добровольці АТО вже користуються соціальними гарантіями,  передбаченими регіональними програмами, на підставі рішення засідання комісії з визнання бійців-добровольців АТО», - сказав Сергій Крамаренко.

Відповідно до порядку визнання бійців-добровольців АТО,  затвердженого рішенням обласної ради від 27.07.17 № 758, в Житомирській області визнано бійцями-добровольцями  АТО 10 осіб.

Нагадаємо, чергова сесія обласної ради відбудеться 26 липня 2018 року.

Алла Герман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up