На Житомирщині розшукали чотирьох дітей, які заблукали в соняшниковому полі

На Житомирщині розшукали чотирьох дітей, які заблукали в соняшниковому полі

Повідомлення про зникнення хлопчиків, найстаршим з яких – по 10, а найменшому – 5 років, надійшло до Бердичівського відділу поліції після опівночі 14 серпня. Уже на світанку поліцейські розшукали дітей на соняшниковому полі поблизу села та повернули батькам. 

За словами 40-річної заявниці, жительки с. Житинців, її 10-річний син та троє дітей її племінниці, 10-ти, 8-ми та 5-ти років не повернулись додому. Самостійно розшукати дітей батьки не змогли.

На місце події негайно прибули працівники слідчо-оперативної групи та підрозділу превентивної діяльності Бердичівського відділу поліції. За словами батьків, хлопчики і раніше мандрували у сусідні села або могли допізна загратися на вулиці, але завжди самостійно повертались додому.

- Увечері прийшов з роботи, вже й стемніло, а дружина каже, що дітей ніде немає, - розповідає батько 10-річного Сергійка. – Кинулися шукати по сусідах, на місцевих ставках, були в другому селі, куди він разом з друзями міг піти. Люди казали, що бачили їх ще вдень на дорозі між селами, і все. Зателефонували до поліції.

Відео дня

Відтак правоохоронці створили кілька груп, які розшукували дітей у селі та у сусідніх населених пунктах, оглядали закинуті будівлі, обстежували береги водойм та поля. Пошукова операція тривала до ранку. Аж на світанку одна з пошукових груп поліцейських виявила хлопчаків, які спали на соняшниковому полі. Правоохоронці одразу доставили дітлахів додому, там їх напоїли теплим чаєм та нагодували. На щастя, вони почувалися задовільно.

Як з’ясувалося, хлопці дійсно дісталися пішки до сусіднього села, там гралися з однолітками. Згодом полем знову пішли додому, але дорога та розваги зайняли забагато часу. Зрозумівши, що вже запізно і побоюючись покарання від батьків, дітлахи вирішили заночувати у полі серед соняхів.

- Вдень було спекотно, хотілося пити, але ми вирішили не повертатися додому, а їли помідори та капусту, що знайшли на полі, - розповідає 10-річний Сергійко. – Вже вночі вирішили ночувати, то лягли на землю і дивилися у небо. Павло навіть задрімав, а я не спав, бо було холодно і трохи лячно. А молодші хлопці тулилися до мене. Намагався вкритися кукурудзяним листям та футболкою.

Нині хлопці почуваються добре. Кажуть, що більше так не чинитимуть.

- Поліцейські поспілкувалися з батьками щодо приділення більшої уваги дітям та нагляду за ними, недопущення їх самостійних подорожей, - повідомила начальник Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко. – Разом з тим про такий випадок будуть сповіщені і соціальні служби, адже родинам не завадить їх супровід

Поліцейські закликають батьків не залишати дітей без нагляду, відповідально ставитися до організації дозвілля та дбати про їх безпеку.

Відділ комунікації поліції в Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up