На Житомирщині бійці-добровольці отримають посвідчення АТО

На Житомирщині бійці-добровольці отримають посвідчення АТО

На черговій сесії обласної ради 26 липня депутати проголосували за проект рішення, яким затверджується посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області.

Згідно з положенням, посвідчення є офіційним документом, що засвідчує особу, яку визнано бійцем-добровольцем АТО у Житомирській області, та є підставою для користування соціальними гарантіями, передбаченими регіональними програмами. Підставою для видачі посвідчення є рішення комісії з визнання бійців-добровольців АТО.

Раніше у коментарі журналістам «20 хвилин» перший застпник голови обласної ради Сергій Крамаренко повідомляв, що громадяни, які отримають посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області, гарантовано отримають право на користування пільгами згідно з наступними обласними програмами:

- Програмою соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області у 2018 році, затвердженою рішенням обласної ради від 21.12.2017 за № 874 (зі змінами). «Відповідно до цієї програми бійці-добровольці АТО забезпечуються обстеженням, лікуванням, санаторно-курортним лікуванням та медичною реабілітацію, в тому числі стоматологічним (хірургічним,

Відео дня

терапевтичним) зубним протезуванням, забезпечення ендопротезуванням, протезуванням органів серцево-судинної системи, інтраокулярними лінзами», - повідомив Сергій Крамаренко.

- Обласною комплексною Програмою соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів, учасників і ветеранів визвольних змагань (ОУН-УПА) та незахищених верств населення Житомирської області на 2018 - 2022 роки, затвердженою рішенням сесії від 21.12.2017 за № 869  (зі змінами). «Відповідно до даної програми бійці-добровольці АТО мають право на отримання одноразової грошової допомоги, яка визначається згідно з  Положенням про надання одноразової грошової допомоги громадянам та про комісію з надання одноразової допомоги, затвердженим розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 13.04.2009 № 117 (зі змінами та доповненнями)», - розповів перший заступник голови обласної ради.

Також обласною комплексною Програмою забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки, затвердженою рішенням обласної ради від 21.12.2017 № 870.

Як зазначив Сергій Крамаренко, відповідно до цієї програми бійці-добровольці АТО мають право на отримання пільгових довгострокових кредитів для будівництва (реконструкції) і придбання житла.

Отримати посвідчення бійці-добровольці АТО зможуть орієнтовно у вересні поточного року. Водночас, на даний час бійці-добровольці АТО вже користуються соціальними гарантіями,  передбаченими регіональними програмами, на підставі рішення засідання комісії з визнання бійців-добровольців АТО», - сказав Сергій Крамаренко.

Посвідчення видається безкоштовно та вручається особисто бійцю-добровольцю урочисто упродовж 10 робочих днів після позитивного прийняття рішення комісії з  визнання бійців – добровольців  АТО.

На сьогодні в Житомирській області офіційно комісією визнано бійцями-добровольцями АТО 10 жителів регіону.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up