На ремонт житомирських доріг виділять 40 млн грн, а «напланують» на 100 млн

На ремонт житомирських доріг виділять 40 млн грн, а «напланують» на 100 млн

У Житомирі з приходом весни традиційно почнеться ремонт доріг. Цього разу з міського бюджету планують виділити близько 40 млн гривень.

 

Як повідомив під час брифінгу 21 лютого житомирський міський голова Сергій Сухомлин, у цьому році на аварійний і поточний ремонти доріг за програмою КП «УАШ» (Управління автодоріг) гроші вже закладені. Питання капітального ремонту розглядатиметься на найближчій сесії міськради, яка відбудеться 9 березня.

«Минулого року ми виділяли на капітальний ремонт доріг 24 мільйони гривень. Перша сума, яку ми плануємо виділяти – це 40 мільйонів гривень, але проектів робитимемо на суму близько 100 мільйонів. Якщо буде перевиконання бюджету (а я дуже на це сподіваюся), то в цьому році на дороги буде виділено достатньо великий ресурс», – зазначив Сергій Сухомлин.

Цьогоріч на вулицях Житомира практикуватимуть одразу 3 види ремонту. Починаючи з березня почнеться аварійний ремонт доріг. Як пояснив мер, спеціальна машина – рециклер – розігріватиме старий асфальт, який катком трамбуватиметься в яму без фрезирування.

Відео дня

«Завдання цього виду ремонту – максимально швидко залатати ті проблемні ділянки, які є. Цей ремонт не передбачає жодної гарантії. Ми повинні старим асфальтом поки закрити ями. Це перша частина ремонту», – пояснює Сергій Сухомлин. Вартість таких заходів складає 90 грн/м².

Друга частина – це поточний ремонт, який передбачає фрезерування ям, підготовку, обробку країв і укладання нового асфальту.

«Цей ремонт робиться з огляду на те, що немає фінансової можливості повністю переасфальтувати вулицю або зробити абсолютно нове покриття. У мене до четверга буде графік по всіх видах і часу проведення ремонтних робіт на дорогах», – анонсував міський голова.

Капітальний ремонт почнеться вже з середини квітня, коли просохне ґрунт, однак відбуватиметься він лише на деяких вулицях, оскільки є досить дорогим – 550 грн/ м².

За словами Сергія Сухомлина, у 2017 році в Житомирі буде проведено капітальний ремонт і повна заміна підземних комунікацій по вулиці Східній, де більше року тому стався порив каналізаційного колектора.

«У цьому році на вулиці Східній до вулиці Бориса Тена ми плануємо провести капітальний ремонт дороги з підкладкою, заміною комунікацій і верхнім шаром якісного асфальту. Ресурсів на заміну комунікацій і капітальний ремонт доріг на Київській або Бердичівській на даний момент немає, – зізнається мер. – Після цього плануємо робити ремонт без заміни підкладки, але з абсолютно іншою якістю асфальту. Це буде шар на менше 7 сантиметрів, і на центральних вулицях у цьому році – Бердичівська, Київська – буде відбуватися заміна верхнього шару асфальту разом з підняттям і зміцненням люків», – пообіцяв Сергій Сухомлин.

Анастасія Кузьмич

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів 15:00 Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства photo_camera 14:43 Ракета «Циркон» долітає до Житомира за шість хвилин 14:23 У Житомирі викрили наркодилерів: ділки мали "лабораторію" на Крошні, а обладнання переносили у рюкзаку популярної служби доставки photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up