Міська влада 5 років не прибирає сміттєзвалище у центрі Житомира, бо чекає...альпіністів

Міська влада 5 років не прибирає сміттєзвалище у центрі Житомира, бо чекає...альпіністів

З приходом весни тема сміття набула нової хвилі актуальності – 8 квітня на нижній Мальованці пройшла виїзна комісія, що мала визначити стан забруднення території та схилу під Чуднівським мостом.

Житомирянин Юрій Ващук вже декілька років звертається до міської влади з проханням прибрати комунальну територію на схилі. І ось вчергове комісія прибула на місце, аби оглянути територію. 

«Я з 2015 року з ними воюю. У 2019 році звернувся із заявою з проханням здійснити самоврядний контроль, тоді вони позрізали сухі небезпечні дерева, але не всі. У районі Черняховського, 20а постійно викидають побутове сміття, будівельні відходи. Коли я пишу їм в заяві прохання прибрати схил, вони відсилають на те, що це небезпечна територія та потрібні спеціальні альпіністи, які б змогли це прибрати. 

Востаннє я писав заяву про те, щоб від майданчика на Замковій горі до річки, цю територію молодь постійно відвідує, робити прибирання раз у тиждень, щоб це сміття не скочувалось донизу, бо його потім проблемно прибирати – вони мені відмовили», – говорить житомирянин Юрій Ващук.

Відео дня

На огляді місцевості були присутні представники муніципальної інспекції, містобудівництва, інспекції з благоустрою. 

Пройшовши територію нижньої Мальованки та схили поблизу Замкової гори, можна просто жахнутись від кількості сміття, яке валяється просто під ногами: пакети, пляшки з-під алкоголю, будівельне сміття, старий одяг та навіть чийсь черевик – усього просто не перелічити, складається враження, що там не прибирали десятки років. Очевидно, що смітять сам ж мешканці прилеглих територій та відпочивальники, які скидають сміття прямо на схил. 

«У цьому разі стоїть питання, щоб не тільки прибрати схил, а й зобов’язати прилеглі території та ОСББ брати якусь дольову участь у цьому прибиранні. А питання дерев та кущів на провулку швидко вирішується комунальними підприємствами, а саме – зрізання, чищення гілля. Зараз місячник санітарії проходить у Житомирі, я думаю, що за цей місяць все приведеться в порядок», – сказав представник інспекції з благоустрою.

Під час огляду місцевості також був присутній керівник житомирського відокремленого підрозділу ГО «ЗВІР» Дмитро Бобер, який розповів про важливість збереження житомирських водойм у чистоті.

«Ми хочемо ще щось зробити з нашими річками, оскільки мешканці, що живуть на прибережних смугах, чомусь вирішили, що вивести каналізацію можна тільки в річку. Вони придумали таке, що потрібно в річку прилаштувати відвід від своєї домівки до водойми. Напевно, вони вважають, що діти, які живуть нижче Житомира за течією, другого сорту і їм у каналізаційних стоках купатися навіть подобається.

Дуже позитивний момент, що є у нас у Житомирі люди, яким також не байдужа доля наших річок і нашого довкілля.

У нас взагалі перетворили річки на стічні канави, а узбережжя річок – на смітники. Всі говорять, що хочуть в Європу, так от в Європі, якщо у місцевому колі є якісь річки, потічки, струмки, озера чи будь-які водойми – вони вважаються окрасою міста, і навколо них розбудовується відпочивальна інфраструктура для того, щоб містяни та гості міста могли емоційно розрядитись, відпочиваючи на узбережжі водойм», – зазначив Дмитро Бобер.

Оглянувши це велике звалище, члени комісії мають дати вказівку комунальним службам привести територію в порядок. Якщо протягом місяця цього не відбудеться, Юрій Ващук погрожує написати позов в окружний адміністративний суд. 

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up