Мінрегіон розробив перелік об’єктів інфраструктури, яким не має присвоюватися поштова адреса

Мінрегіон розробив перелік об’єктів інфраструктури, яким не має присвоюватися поштова адреса

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило перелік об’єктів будівництва та нерухомого майна, яким не присвоюється поштова адреса.

Відповідний наказ Мінрегіону №137, який затверджує цей перелік, був схвалений 21 червня 2019 року (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 червня 2019 року за №681/33652).

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Найбільше проблем, пов’язаних з присвоєнням поштової адреси, виникало і виникає якраз стосовно лінійних об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури. Це лінії електропередач, колії, дороги, метро та інші транспортні об’єкти тощо. Їх складові можуть розташовуватися у межах декількох населених пунктів і адміністративно-територіальних центрів чи можуть належати декільком одразу. Тому Мінрегіон розробив чіткий перелік тих об’єктів, яким поштова адреса не присвоюється», - сказав він.

Відео дня

До розробленого переліку увійшли:

  • автомобільні дороги;
  • залізниці;
  • злітно-посадкові смуги;
  • мости, естакади, тунелі та метро;
  • порти, канали, греблі та інші водні споруди;
  • магістральні та місцеві трубопроводи та комунікації, земельні ділянки тощо.

Найближчим часом вищезазначений наказ буде опублікований, після чого офіційно набере чинності.

Довідково

З 1 липня 2019 року почав діяти експериментальний порядок присвоєння адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна. До цього цим займалися органи місцевої влади на власний розсуд.

Новий порядок передбачає можливість присвоєння адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна за єдиними процедурами та на безоплатній основі

  • під час отримання будівельного паспорта забудови земельної ділянки або містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки;
  • після отримання документа, що надає право на виконання будівельних робіт;
  • після прийняття об’єкта в експлуатацію.

Таким чином, отримати адресу об’єкта будівництва та нерухомого майна можна буде за 5 робочих днів, тоді як до цього цей термін становив в середньому 30 днів та більше.

Присвоєння адреси здійснюватимуть відповідні органи місцевої влади – виконкоми сільської, селищної, міської ради, районні у місті Києві державні адміністрації, районні та обласні державні адміністрації.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10% 15:40 У Житомирі прибрали зелені зони та громадські простори photo_camera 15:39 Очільника природного заповідника «Древлянський» викрили на «кришуванні» незаконних порубок у забруднених радіонуклідами лісах 15:20 27-річний киянин загинув у ДТП на Звягельщині 15:00 12 років за гратами: вирок 17-річному парубку, який безпричинно задушив односельчанку 14:40 Через майже два роки у Житомир на щиті повернувся 20-річний Герой Дмитро Дубенюк 14:20 У Народицькій ТГ повністю вигорів будинок: господаря врятували 14:00 На залізничних коліях у Попільні чоловік потрапив під потяг
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up