Корупційні схеми житомирської влади: на що закривають очі можновладці

Корупційні схеми житомирської влади: на що закривають очі можновладці

«Зло непереможне, якщо йому не протистояти,» - саме цією цитатою закінчив своє звернення до газети «20 хвилин» Віктор Матковський.

Чоловік вже декілька років не може встановити межі із сусідами за адресою: пров. Лева Нікуліна, 3  саме через незаконні схеми землеустрою міста, які вимагають непотрібні платні документи.

Віктор Едуардович звертався до місцевої влади за допомогою через незаконні дії ТОВ «Земельний фонд Житомир», яке стверджує, що без нотаріально завіреної угоди всіх співвласників будинку Держгеокадастр не реєструє меж земельної ділянки. Чоловік неодноразово був на особистих прийомах у міського голови Сергія Сухомлина, виступав на сесії та перед депутатами комісії з земельних питань. Він відверто наголошував, що влада закриває очі на факти неправомірних дій інженерів землеустрою та відвертої корупції зі сторони працівників Департаменту земельних відносин міськради.

Відео дня

«У мене склалося враження, що викорінення корупції з нашого життя їх взагалі не бентежить», - каже чоловік.

Віктор Матковський неодноразово приносив відповіді на свої заяви за фактом встановлення порядку користування землею та надання кадастрового номеру у дворі чоловіка з підписом місцевих високопосадовців ( Сухомлин С.І, Ясюнецький О.О. та ін.), які дійсно підтверджували неправомірні висновки свої підлеглих, направлених на отримання неправомірної вигоди нотаріусами.

Врешті, коли місцева влада мала усі документи на руках, вирішила піти шляхом порушення Закону України  «Про зверенення громадян».

«Тепер у мене є відповідь, завірена заступником мера Сергієм Кондратюком, направлена до вказаного департаменту (землеустрою), на розгляд директору І. Блажиєвському, який спочатку доручив розгляд Т.А. Васькевіч, а потім передоручив Ревінцовій», - пише у зверненні Віктор Матковський.

Пані Ревінцова є працівником Департаменту земельних відносин, який є зацікавленою стороною у даній проблемі. Виходить, що місцева влада не зважає на основи законодавства України, де чітко вказано, що «забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються», - йдеться у ст.7, ЗУ.

«Відповідь на заяви про правопорушення і корупцію мають надавати компетентні органи, а не особи, які чинять незаконно», - каже чоловік.

За його словами, такі дії місцевої влади і надалі прикривають Департамент земельних відносин, які допомагають нотаріусам вивертати кишені житомирян.

Наразі Нацполіція направила доручення управлінню захисту економіки, де останні мають провести перевірку стосовно можливих неправомірних дій директора «Земельний фонд Житомира» О.Ю. Ткача.

Слідкуйте за розвитком подій на шпальтах газети та на сайті «20 хвилин».

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up