Інформація про закриття дошкільної групи для дітей з вадами слуху є неправдивою - група функціонуватиме

Інформація про закриття дошкільної групи для дітей з вадами слуху є неправдивою - група функціонуватиме

Після появи чуток про закриття групи з батьками дошкільнят з вадами слуху зустрівся голова обласної ради Володимир Ширма.

Голова обласної ради Володимир Ширма 21 січня зустрівся з батьками та представниками педагогічного колективу комунального навчального закладу «Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2», аби обговорити функціонування дошкільної групи, де виховуються діти з вадами слуху, - повідомила пресслужба облради.

Батьки зазначають, що вони стурбовані інформацією про нібито закриття дошкільної групи, оскільки немає відповідного фінансування.

«Всі діти - з різних районів області, вони мають вади слуху і їм потрібно спеціалізоване навчання, яке має бути вчасним, системним і систематичним. За місцем проживання дітей спеціальні дошкільні навчальні заклади чи групи взагалі відсутні. І якщо цю групу закриють, то діти будуть позбавлені можливості отримувати повноцінну дошкільну освіту. Більше того, увійшло в дію нове положення про спеціальну школу, прийняте Кабінетом Міністром України у 2018 році, згідно з яким у дошкільні групи прийматимуть дітей лише з 5 років, а не з 3 років, як було раніше. Ми знов стикаємось з проблемою, адже дітей з порушенням слуху потрібно змалечку навчати жестовій мові, і це треба робити в спеціалізованих групах з  відповідними фахівцями», - розповіли батьки.

Відео дня

Керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, що були присутні на зустрічі, зокрема начальник управління освіти та науки Лариса Шевчук та директор департаменту фінансів Леонід Мініч, розповіли, що згідно з законодавством дошкільна освіта фінансується за рахунок місцевих бюджетів.

«Ми не можемо спрямовувати кошти обласного бюджету на утримання дошкільних закладів. Це буде нецільове використання коштів, і це буде порушенням. Громади мають закладати в своїх бюджетах кошти на фінансування дошкільних закладів. Що стосується положення, то будемо звертатися до профільних міністерств, аби переглянули цей документ і внесли необхідні зміни», - розповіли фахівці.

На завершення зустрічі голова обласної ради Володимир Ширма запевнив батьків, що про закриття групи не йдеться, і ніхто її закривати не буде.

«Цю групу ніхто закривати не збирається. Ми всі розуміємо, що таким дітям необхідно відповідне навчання. І для міських бюджетів немає проблем профінансувати цю дошкільну групу. Будемо збирати керівників об’єднаних територіальних громад, діти яких перебувають у цій групі, будемо домовлятися, щоби в місцевих бюджетах передбачили кошти для дошкільної групи. Тому закриватись група не буде, і діти продовжуватимуть отримувати відповідне навчання»,- наголосив Володимир Ширма.

Варто зазначити, що у Житомирській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті №2 наразі функціонує одна дошкільна група, де навчається 8 дітей з порушенням слуху з різних районів області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up