Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич відзвітував за 2017 рік та анонсував проекти і плани на 2018 рік

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич відзвітував за 2017 рік та анонсував проекти і плани на 2018 рік

Звітна прес-конференція голови ОДА Ігоря Гундича відбулась 26 лютого на одному із масштабних інвестиційних об’єктів Житомирщини – сучасному насіннєвому заводі «Монсанто» у с. Почуйки Попільнянського району, який відкриється вже цьогоріч.

Звіт Ігоря Гундича за 2017 рік пройшов під гаслом «Рік позитивних змін». Голова ОДА розповів присутнім про результати роботи за 2017 рік і презентував основні проекти та плани, які будуть реалізовуватись у 2018 році.

Ініціативи

Серед напрямків, ініційованих Ігорем Гундичем, – підтримка бізнесу, відшкодування за встановлення сонячних електростанцій, активізація програми для жителів села «Власний дім», грантова підтримка громадських організацій, відродження футболу.

Реалізація реформи децентралізації

Голова ОДА відзначив, що Житомирщина займає 1 місце серед областей України за охопленням території області об’єднаними громадами – 60% площі Житомирщини під ОТГ. “Створення спроможних об’єднаних громад – один із пріоритетів нашої роботи. В області об’єднано 46 громад, фінансовий ресурс яких зріс у 7 разів”, - розповів Ігор Гундич. На розвиток інфраструктури у 2017 році громади Житомирщини отримали 155 млн грн, за які відбудували соціальні об’єкти, утеплили школи, відремонтували дороги, влаштували освітлення. На реалізацію проектів область отримала 134,9 млн грн із коштів ДФРР. Із 33 проектів 18 – реалізували в ОТГ. На 2018 рік Житомирщина отримала на реалізацію проектів ДФРР 228 млн грн.

Відео дня

Економіка

Житомирська область вперше за показником «Економічна ефективність» посідає 5 місце. На Житомирщині впроваджується 80 інвестиційних проектів. 51 країна вкладає інвестиції у підприємства області. У 2017 році Житомирщина залучила понад 2 млн дол. США прямих іноземних інвестицій. На нових підприємствах і розширених виробництвах створено більше 2,5 тис. нових робочих місць. Завдяки електронним закупівлям заощаджено 33,3 млн грн. “Наша мета — створити комфортні умови для розвитку бізнесу та запуску нових інвестпроектів”, – наголосив голова ОДА.

Енергоефективність

Житомирщина входить до першої 5-ки у впровадженні заходів з енергоефективності. 77% котелень області переведено на альтернативу – у результаті 715 котелень за рік заміщують майже 1 млн куб. м. природного газу твердим паливом. У минулому році жителі області взяли більше 5 тис. «теплих кредитів» (за 3 роки видано понад 10 тис. кредитів на утеплення).

Сільське господарство

Як повідомив Ігор Гундич, область на 4 місці в Україні за темпами приросту виробництва валової продукції – за рік в середньому на 20% збільшився валовий збір основних культур. На підтримку АПК у 2017 році з обласного бюджету спрямували 6,1 млн грн для: 300 домогосподарств, яким відшкодували вартість доїльних апаратів; сертифікації органічного виробництва 3 підприємств; 17 підприємств, які одержали компенсацію за вирощування льону; 46 підприємств, які отримали компенсацію за гречку. У 2018 році на розвиток АПК в обласному бюджеті передбачено 5,3 млн грн. Серед нових напрямків – створення кооперативів, дорадництво, розвиток м’ясо-молочного виробництва.

Рік доріг

2017 рік – перший рік митного експерименту. Відремонтовано 60 км доріг. Дорожні об’єкти 2017 року – Південний обхід; права полоса дороги Житомир-Бердичів; відкриття 3 мостів у с.Рижани, с. Осиково, с. Рудня-Пошта; початок капітального ремонту Р-49 Васьковичі-Шепетівка (7 км, Радичі).

Підтримка учасників АТО

Голова ОДА переконаний, що соціальний захист жителів області — це наше першочергове завдання.

“У 2017 році на лікування та медичну реабілітацію бійців спрямовано 2,5 млн грн, на професійну адаптацію – 2 млн грн. За державні кошти покращено умови проживання для 51 родини загиблих бійців та для 32 поранених учасників АТО. У минулому році Житомирська область зібрала та передала жителям Авдіївки 22 тонни пального, 100 тонн гуманітарного вантажу, пересувну котельню; жителям Калинівки Вінницької області – шифер та дошки для відновлення об’єктів”, - сказав Ігор Гундич.

Освіта

Започатковано комплексний підхід до відновлення навчальних закладів – утеплення+яскраве фарбування ззовні+створення нового освітнього простоту+сучасні медіатеки+ закуплення автобусів+спеціалізоване обладнання+ремонт доріг. У 2017 році більше 400 дітей охоплено інклюзивним навчанням у 183 школах області. Відкрито 6 дитячих садочків та 8 нових груп, у яких створено 446 додаткових місць для вихованців.

Медицина

Житомирська область першою визначилася з госпітальними округами та затвердила госпітальні ради. Понад 80 млн грн спрямовано у минулому році на ремонти медичних закладів і придбання обладнання. Майже третина об’єктів, відкритих у 2017 році, – нові відділення, амбулаторії, обладнання у закладах охорони здоров’я. Серед найпотужніших медичних проектів 2017 року: сучасний реперфузійний центр – дозволяє проводити унікальні операції на серці, щомісяця лікується понад 100 пацієнтів; діагностична лабораторія – комплексне обстеження за 1 день; до діючого МРТ придбали КТ – понад 6 тис. жителів області пройшли обстеження за рік.

Спорт

46,7 млн грн спрямовано на підтримку спорту та оздоровлення у 2017 році, з яких майже 10 млн грн – на оздоровлення дітей. Удвічі збільшено розмір стипендій і винагород за перемоги спортсменам – 50 щомісячних стипендій на загальну суму 1,5 млн грн; придбано 2 байдарки для школи професійної майстерності; створено 2 волейбольні команди – «Житичі» та «Полісся». Голова ОДА Ігор Гундич взяв на власний контроль футбольну команду ФК «Полісся». Команда отримала нового тренера та матеріальну підтримку з боку обласної та міської влади. У 2018 році понад 54 млн грн передбачено в обласному бюджеті на спорт та оздоровлення дітей.

Що буде зроблено у 2018 році

За словами голови ОДА, приємно бачити, як у селах та містах нашої області з'являються сучасні школи, починають курсувати нові автобуси, ремонтуються дороги, які десятиліттями ніхто навіть не латав.

“Сьогодні кожен розуміє, що зробити усе за один день, два чи три роки — нереально. Але важливо те, що ми рухаємося в правильному напрямку. Разом будуємо нову Житомирщину. У 2018 році в пріоритеті нашої роботи — створення ОТГ, утеплення та ремонти шкіл області, капітальний ремонт доріг, відкриття амбулаторій нового типу. Нам є над чим працювати!” - наголосив Ігор Гундич.

Проекти: Засвітимо Житомирщину – у 2018 році майже 150 км у населених пунктах області будуть освітлені. Ініціатива стане першим прикладом співпраці приватного бізнесу, держави, області, міст, районів та ОТГ.

«Гаряча лінія» голови ОДА – запрацює з березня 2018 року за тел. 42-02-02. Це більш простий і доступний метод комунікації із жителями області. У визначені дні і години голова ОДА особисто відповідатиме на дзвінки.

Рік доріг у 2018 – ремонт понад 800 км доріг місцевого значення = 80 км капітального ремонту + 400 км поточного середнього ремонту асфальтобетонного покриття + 350 км поточного середнього ремонту білощебеневого покриття + ремонт 2 мостів (Коростишівський р-н, м. Радомишль).

Освіта

• утеплення 10 шкіл;

• відкриття 5 дитячих садочків;

• створення нового освітнього простору у 3 школах;

• добудова блоків 2 шкіл – гімназія №3 у м. Житомирі, ЗОШ №13 у м. Коростені;

• закуплення як мінімум 15 шкільних автобусів;

• облаштування кабінетів фізики, хімії, біології, географії за новим зразком;

• відкриття 18 медіатек;

• створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів.

Медицина

• будівництво перших 10 із 35 амбулаторій нового типу;

• відкриття Центру реабілітації інвалідів та учасників АТО на базі Центру вертебрології;

• відкриття Центру первинної медико-санітарної допомоги у м. Бердичеві;

• завершення І черги реконструкції онкологічного диспансеру;

• продовження будівництва хірургічного корпусу у м. Новограді-Волинському;

• придбання сучасного ангіографа за кошти державного, обласного, районних бюджетів та бюджетів ОТГ.

Спорт

• представлення оновленої команди ФК «Полісся»;

• будівництво 20 футбольних полів зі штучним покриттям;

• набір перших класів до спортивного відділення на базі ліцею для обдарованих дітей;

• відкриття басейну у спорткомплексі «Юність» у смт Ємільчине;

• відкриття ФОКу у м. Овручі;

• реконструкція спорткомплексу «Динамо» у м. Радомишлі;

• проведення першого матчу на стадіоні «Полісся».

Культура

• реставрація Будинку культури у м. Малині;

• проведення ремонту у Будинку дитячої творчості у смт Лугини;

• реставрація магістрату – розробка концепт-дизайну та ремонт приміщення із подальшим створенням природничо-історичного музею, куди буде перенесений відреставрований мамонт;

• презентація проекту реконструкції Житомирського обласного музично-драматичного театру ім. І.Кочерги – до кінця 2018 року.

Алла Гетьман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up