День закоханих у Житомирі пройшов під гаслом «За кохання без насилля»

День закоханих у Житомирі пройшов під гаслом «За кохання без насилля»

Волонтери благодійного фонду «Нехай твоє серце б’ється» спільно з представниками патрульної поліції провели інформаційно-просвітницьку акцію «Біла стрічка», під час якої вони спілкувалися з житомирянами, роздавали інформаційні матеріали та дарували символічні сувеніри.

Мета акції – вкотре привернути увагу людей до проблематики домашнього насилля, надати інформацію щодо законодавчої бази стосовно профілактики та протидії гендерно-зумовленому насильству, а також надати контакти установ, служб, громадських організацій, які можуть допомогти у випадку домашнього насильства.
(White ribbon) Біла стрічка є символом проти всіх форм насильства, а серце - символ справжнього кохання і турботи один про одного, саме тому кожен учасник акції отримав символічні подарунки і тим самим підтримав ідею «За кохання без насилля».


Проведення акції «Біла стрічка» в Житомирі вдалося реалізувати в рамках проекту, що впроваджується за підтримки Інноваційного Фонду з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства (CPIF), проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP), що реалізовується в Україні компанією «Агрітім Канада Консалтинг Лтд» за фінансової підтримки уряду Канади.
Під час акції директор БФ «Нехай твоє серце б’ється» Наталія Нагорна зазначила: «Сьогодні День закоханих, та ми всіх вітаємо з цим святом. Дуже символічно, що наша акція «За кохання без насилля» відбулася саме в цій день. Я хочу подякувати всім волонтерам, які взяли участь в акції та всім житомирянам, яки приєдналися до нашої акції, підтримали її та заявили свою громадську позицію».

Відео дня

Начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук сказала, що неочікувано стала свідком акції «Біла стрічка» в Житомирі, і кохання та насильство - це антиподи, які не можуть бути поряд: «Я взагалі впевнена, що в нашому суспільстві насильства буде все менше і менше, хоча статистика нас не дуже радує. Але кохання - це однозначно: без насильства. На мою думку, кожен, хто отримає білу стрічку задумається про те, чому він її отримав та з якої нагоди. Тому такі просвітницькі акції, яки передбачають не зустрічі за круглими столами, а інтерактив, дуже важливі».

Представники поліції, яки брали участь в акції, нагадують, що с 11 січня 2019 року почали діяти зміни в законодавстві: «Ми не хочемо бути осторонь, тому що ця проблема є публічною. Як наслідок, сьогодні ми долучилися до цієї акції, роздаємо календарики з номерами телефонів, білі стрічки та максимально хочемо донести той меседж, що в будь-якому випадку звертайтеся зо телефоном 102 та вам обов'язково допоможуть. Ми не закриті, ми завжди відкриті до громадян, але ми зможемо вирішити цю проблему тільки разом».

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up