День Незалежності у Житомирі: оприлюднено план заходів

День Незалежності у Житомирі: оприлюднено план заходів

У Житомирі святкові заходи до Дня Державного Прапора та 27-ї річниці незалежності України розпочнуться з 17 серпня.

Про це йдеться у проекті рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про відзначення Дня Державного Прапора та 27-ї річниці незалежності України», опублікуваному на сайті міської ради.

План

заходів з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та 27-ї річниці незалежності України

Відео дня

17-20 серпня 2018 року

вул. Михайлівська

20:00-23:00 – фестиваль документального кіно просто неба Lampa.doc

Фестиваль пройде по три кіновечори щоденно просто неба на вул. Михайлівській. Добірка Lampa.doc складатиметься з 11 високоякісних фільмів виробництва України і Польщі останніх років, що є учасниками та переможцями національних та міжнародних кінофестивалів.

Окрім переглядів, планується серія майстер-класів, на яких йтиметься про історію документалістики, сучасні тенденції в документальному кіно та секрети його виробництва. Відбудуться зустрічі з молодими режисерами, лекторами та викладачами альтернативних шкіл документалістики.

23 серпня 2018 року

майдан ім. С.П. Корольова

09:00 – урочисте підняття Державного Прапора України

Смолянське кладовище

10:00 – мітинг та урочисте покладання квітів до могил загиблих воїнів АТО

24 серпня 2018 року

08.00 – загальнодержавний молебень у церквах та храмах міста, релігійних общинах.

Дім української культури

12:00 – «Тут живе душа» – презентація оновленої ляльки-мотанки. Найбільша лялька-мотанка висотою 3 м 50 см, виготовлена зі збереженням правильних і точних пропорцій та згідно українських традиційних правил народної творчості. Занесена у Книгу рекордів України.

12:00-16:00 – «Гостинна світлиця» – двір Дому української культури перетвориться на справжню українську світлицю, де гостинно пригощатимуть українськими традиційними смаколиками, навчатимуть вишивки, мереживоплетіння, виготовлення оберегів, гратимуть в народні рухливі ігри. Легенди, загадки, обряди, пісні і танці – все, як у справжній українській щедрій господі!

14:00 – «Обереги, що не губляться у віках»  – відкриття експозиції унікальної колекції поліських рушників, яку зібрала небайдужа людина, патріотка нашого Полісся, проста жителька села Велика Фосня Валентина Федорівна Галкіна. Авторка колекції Валентина Галкіна розповість не просто про рушники, а й про тих людей, які їх вишивали. 261 рушник нині є в її колекції. Поруч із рушниками ви знайдете і сорочки, і спідниці, і фартухи. Особливе місце займають ткані рушники Овруччини. Ціла композиція із ляльок, вбраних в українські строї, приваблюють відвідувачів виставки.

вул. Михайлівська

11:00-20:00 год – майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва та гончарної справи, миттєве фото на згадку «Україна. Народжені вільними».Аквагрим, різноманітні фотозони, ігри, вікторини, квести.

14:00-17:00 – міський турнір з шахів «Кубок незалежності».

14:00-16:00 – мистецький захід «Маленькі зірочки Житомирщини».

Організатори: модельне агентство «Глорія», Житомирська міська рада. Захід передбачає проведення конкурсу краси «Маленька королева Житомирщини – 2018», нагородження найталановитіших дітей Житомира, вручення подарунків від спонсорів, концертна дитяча програма.

17:00 – написання диктанту національної єдності.

Масовий диктант з української мови у День Незалежності України. Запрошуємо всіх долучитися до написання диктанту 24 серпня о 17:00. Місце проведення: вул. Михайлівська. Попередня реєстрація обов'язкова.

18:00 – мистецький марафон «Українські мальви».

У наш час особливим актуальним завданням української культури є створення цілісності між минулим та сучасним, об’єднання людей культурною спадщиною незалежно від переконань, вікових можливостей. Щоб кожен житель міста міг відчувати свою необхідність та реалізацію у будь-якому віці.Символ мальви – це прояв любові, свого ставлення до рідної землі, до свого народу, до місця, де живеш.

20:00 – «Сильні духом» – спільне виконання українського танцю «Гопак».

Український танок – не пустощі, він є основним виявом нашої культури, це – національна зброя..!                                                     

20:20 – «Танцюй драйвово! Вільно! Незалежно!»

Музичні візерунки від естрадно-духового оркестру «Сурми Полісся» та танцювального аматорського клубу «Ретро».

КП «Парк» Житомирської міської ради

10:00-22:00 – фестиваль «UCRAZYans у Житомирі».

Організатори: молодіжна громадська організація «Сучасний Формат», молодіжна громадська організація «Зерно», Житомирська міська рада та ін.

Учасники проекту: різнопрофільні (!) громадські організації, благодійні фонди, представники громадських ініціативних груп, представники органів місцевого самоврядування, представники ЗМІ тощо.

Проект передбачає обов’язкове залучення таких вразливих груп, як люди з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб та ін.

Мета проекту – підвищити рівень громадської активності, патріотизму житомирян та мешканців місцевих громад.

Завдання проекту:

1) підвищити обізнаність житомирян та гостей міста щодо існуючих громадських ініціатив, діяльності громадських організацій у Житомирі та Житомирській області;

2) створити сприятливий комунікаційний простір для діалогу, контактів та зв’язків між громадськими діячами, представниками органів влади та місцевого самоврядування, ЗМІ та громадою;

3) залучити мешканців місцевих громад до діяльності організацій громадянського суспільства;

4) посилити спроможність організацій громадянського суспільства впливати на здійснення процесів демократичних реформ.

літній театр «Ракушка»

16:00-22:00 – патріотично-мистецький захід «Мирний Житомир – єдина країна 2018».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up