День міста 2018: план заходів відзначення 1134-ї річниці від дня заснування міста

День міста 2018: план заходів відзначення 1134-ї річниці від дня заснування міста

7 серпня на позачерговому засіданні виконкому затвердили точний перелік заходів, присвяченних святкуванню Дня Житомира, а також скорегували кошторис свята.

Як відомо, 6 липня управління культури Житомирської міськради оголосило тендер на організацію і проведення заходів з нагоди відзначення 1134-ї річниці від дня заснування міста Житомира. Планувалось витратити на святкове дійство близько 2 млн гривень.

Після оприлюднення суми міський голова Сергій Сухомлин розкритикував управління культури та наголосив, що “не знає про заявлену суму, яку планують витратити на святкування Дня міста”. Уже 20 липня на сайті Prozorro управління культури скасувало торги через «зміну предмету закупівлі та суми цієї закупівлі».

Як результат, видатки на святкування міста скоротили, тому на сьогоднішній день заявлена сума становить 1 млн 440 тис. 230 гривень. Із загальної суми більше як 73 тис. витратять на технічне обслуговування світлодіодного екрану, 30 тис. - на придбання спецефектів, 312 тис. 230 грн - на фестиваль військових оркестрів, який проводять на майдані Соборному з 2014 року. Також за оголошенними тендерами: 524 тис. 19 грн - оплата послуг у сфері організації сцени, світла та звукового супроводу та ще 593 тис. 873 – безпосередня організація та проведення дійства.

Відео дня

Отож, заходи з нагоди відзначення 1134-ї річниці з дня заснування міста триватимуть з 6 по 9 вересня.

У затвердженій програмі на житомирян чекає: культурно-мистецьке свято «З Днем народження, Житомир!»,  Всеукраїнський фестиваль військових духових оркестрів «Ми єдині!» за участі 16 найкращих військових духових оркестрів України,  «Нова Пошта Космічний напівмарафон» (маршрут напівмарафону: майдан Соборний – вулиця Велика Бердичівська – вулиця Івана Кочерги – вулиця Святослава Ріхтера – вулиця Івана Франка – вулиця Дмитрівська – вулиця Героїв Крут – вулиця Східна – вулиця Шевченка – вулиця Фещенка-Чопівського – вулиця Дмитра Донцова – вулиця Леха Качинського), присвячений у цьому році першому космонавту незалежної України Леоніду Каденюку,  та Всеукраїнський молодіжний фестиваль багатонаціональної української культури «Житомирська вежа - 2018»

На Культурній версії 2018 симфо-рок-оркестр Lords of the Sound подарує гостям свята «П'ять історій про кохання»: Привид опери - Нотр-Дам де Парі - Ромео і Джульєтта - Дракула – Моцарт.

А також 8 вересня, у День народження міста, на пішохідній вулиці Михайлівській на вас чекає шоу київського театру на ходулях, виступи циркових студій, шоу мильних бульбашок, анімаційні програми для дітей, танці, повітряні кульки та весела музика.

Анастасія Ліберман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up