Чому житомиряни не літають в Батумі, або Перспективи аеропорту "Житомир"

Чому житомиряни не літають в Батумі, або Перспективи аеропорту "Житомир"

Ще минулого літа місцеві ЗМІ вибухнули сенсацією: аеропорт "Житомир" відкриває регулярні рейси до Батумі.

Трохи більше року тому ми писали про те, що компанія «YanAir», яка зареєстрована в Житомирі, відкриває регулярні авіарейси із Житомира до Грузії. Було навіть відкрито продаж квитків, але щось пішло не так... Батумі так і не дочекався рейсу з Житомира, а житомиряни відвідували Грузію, користуючись іншими перевізниками.

Що сьогодні відбувається навколо компанії «YanAir» та житомирського аеропорту, - читайте у витягах з інтерв'ю з комерційним директором авіакомпанії Тарасом Стригуненком, яке опублікувало агентство УНІАН.

Тарас Стригуненко рорзповів про наміри розвивати аеропорт "Житомир", який знаходиться у власності компанії «YanAir», потенційній конкуренції, яку він може скласти "Борисполю" і "Жулянам", а також ключових проблемах українського авіаційного ринку.

Відео дня

Зокрема він розповів, що для нормальнох роботи аеропорту необхідно розширити злітно-посадкову смугу на 400 м в довжину і 15 в ширину. Це може вартувати мільйон доларів, тому важко залучити інвесторів.

Комерційний директор «YanAir» зазначив, що для малих літаків полоса готова уже зараз і є можливість здійснювати рейси з Житомира в Одесу, Миколаїв, Херсон. Але рейс Житомир - Одеса буде коштувати дорожче, ніж Житомир - Варшава. Якщо б забрати з ціноутворення ПДВ чи ввести пільгове оподаткування - це було б рентабельно.

Щодо функціонування аеропорту "Житомир" Тарас Стригуненко розповів, що аеропорт наразі працює як літна база для обслуговування літаків авіакомпаній «YanAir», SkyUp, Bravo, «Буковина», Belavia. Також він викоримїстовується як логістичний центр і вантажний термінал.

"Щодо пасажирських перевезень - тут житомирському аеропорту ще доведеться поборотися за місце під сонцем, але ми це зробимо", - запевняє Тарас Стригуненко.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (8)
  • Helen Ostroglyad

    Мой знакомый там работает,говорит,что в прошлом году один вылет в Батуми был.И все. Аеропорт не готов
  • Helen Ostroglyad

    Мой знакомый там работает,говорит,что в прошлом году один вылет в Батуми был.И все. Аеропорт не готов
  • Andrei Evin

    Почему так поздно проснулись ? Сукамлина заказали )))
    Виктор Борисенко будьте так добры Утку в студию ...

    Viktor Borisenko reply Andrei Evin

    пусть санитарки подставляют утку сухомлину, патологическому брехуну и злодею
  • Мирослава Кобернюк

    Нужны инвестиции, в чем никто не заинтересован.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up