Чи виконали вимоги житомирських протестувальників і коли відбудеться наступний тарифний мітинг

Чи виконали вимоги житомирських протестувальників і коли відбудеться наступний тарифний мітинг

Тарифні мітинги – те, з чого почався 2021 рік в Житомирі та і по всій Україні. 

На останній акції протесту, що відбулася 15 січня, житомиряни виголосили наступне: до понеділка, 18 січня, АТ «Житомиргаз», ПАТ «Житомиробленерго», Житомирська ОДА, обласна рада та міська рада – повинні вплинути на ситуацію на користь населення, тобто звернутися до вищих органів щодо зниження тарифів на комунальні послуги. 

У разі невиконання цих вимог, сьогодні, 19 січня, об 11:00 мав відбутися черговий мітинг, проте його перенесли на 21 січня у зв’язку з сильними морозами.

Журналісти редакції «20 хвилин» вирішили звернутися до куратора мітингу Сергія Ткачука, щоб дізнатися, чи виконані вищевказаними структурами умови протестувальників.

Відео дня

Як пояснює активіст, у протестувальників є низка питань до міської ради щодо ціноутворення на водопостачання та водовідведення, а також на теплопостачання:

«По Житомирській міській раді частково вони задовільнили наші вимоги. Після першої акції, яка відбулася 10 січня, одразу 11 січня провели позачергову сесію, де підтримали всі наші вимоги. Але ми вважаємо, що міська рада підтримала ці вимоги не в повному об’ємі, оскільки споживачів їхніх послуг цікавить також тарифікація на водопостачання та водовідведення, а також є питання по тарифам на теплопостачання в оселі. У нас ще є запитання до міської ради щодо ціноутворення на водопостачання та водовідведення, а також на теплопостачання».

Під час акції протесту 15 січня мітингувальники увірвалися до Житомирської ОДА. Одразу після їх візиту президія Житомирської обласної ради прийняла рішення звернутися до Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Антимонопольного комітету, НКРЕКП з вимогою не підвищувати тарифи на газ та електроенергію з огляду на несприятливу соціально-економічну ситуацію в умовах пандемії. 

«Обласна рада уже провела засідання президії після другої акції – 13 січня. Заступник голови Житомирської облради Володимир Ширма був присутній на нашій акції, він пообіцяв, що буде засідання президії, і для прийняття звернення в п’ятницю, 15 січня, ми прибули до Житомирської ОДА, і перед нами голова обласної ради Володимир Федоренко дав пояснення, щодо спільної позиції депутатського корпусу по даному питанню», - пояснює Сергій Ткачук.

За словами активіста, зараз також формулюють вимоги до енергогенеруючих компаній:

«По АТ “Житомиргаз”, зараз я юридично закінчую формулювати вимоги, і сьогодні їх буде надіслано на адреси енергогенеруючих компаній».

АНОНС наступної акції протесту

Наступна акція протесту «Ні тарифному геноциду!» відбудеться у четвер, 21 січня, об 11:00 біля Житомирської міської ради.

Лера Наумова

 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up