Боротьба з монополістом: чи повернуть житомирянам гроші, які переплатили за газ?

Боротьба з монополістом: чи повернуть житомирянам гроші, які переплатили за газ?

Судова тяганина міської влади з ПАТ «Житомиргаз» триває не перший місяць. Мерія прагне змусити монополіста перерахувати містянам платіжки за газ у багатоповерхівках, обладнаних будинковими лічильниками.

 

Однак, аби пришвидшити цей процес, міська влада пропонує житомирянам долучитися до колективного позову до суду проти «Житомиргазу».

Про це журналістам під час прес-конференції повідомив Житомирскький міський голова Сергій Сухомлин. Він каже, що ПАТ «Житомиргаз» використовує усі методи, аби затягнути судовий процес.

«Впевнені, що встановлення лічильників ”Житомиргазом”. було незаконним, і ми це доводимо. Вже є роз’яснення державної експертизи щодо даного питання, у нас достатньо сильна правова позиція. Але немає впевненості, коли суд прийме це рішення, адже облгаз будь-яким чином намагається затягнути судовий процес. Спочатку судом була призначена одна експертиза, потім друга, втім результати облгаз не зовсім влаштовують, вони їх оскаржують і фактично йде затягування процесу. Тому у нас немає іншого виходу як звернутися до житомирян і сформувати колективний позов з приводу дій облгазу. І з допомогою ОСББ та мешканців міста звернутись до суду щодо перерахунку тих рахунків, які були виставлені житомирянам», – розповів міський голова Сергій Сухомлин.

Відео дня

За словами міського голови, після його відео звернення до мерії вже прийшли мешканці багатьох будинків зі скаргами та копіями платіжок.

«Люди вже почали звертатися, приносити копії платіжок, ми також опрацьовуємо і свою базу. У нас буде відбуватися нарада з юристами з цього питання і, думаю, протягом найближчого тижня ми подамо колективний позов від житомирян. Я ще раз звертаюсь до житомирян, які готові долучитися до цього позову: приходьте до кабінету 101, приносьте платіжки, залишайте свої дані для того, щоб ми змогли і від вашого імені подати цей колективний позов », – наголосив очільник міста Сергій Сухомлин.

Встановивши групи приладів обліку газу на будинки, облгаз весь об’єм газу, який надійшов до будинку, рівномірно ділить між усіма мешканцями будинку. Квартири, де встановлено індивідуальне опалення, ПАТ «Житомиргаз» не враховує.

«У мене в руках платіжка, яку надала нам родина пенсіонерів. До встановлення прибудинкового лічильника вони використовували 14 куб. м. газу. Вже після встановлення цього лічильника платіжка прийшла на 107 куб. м. газу. Ці випадки мають масовий характер. Міська влада не дозволить монополісту у такий спосіб наживатися на житомирянах», – наголосив Сергій Сухомлин.

Своєю чергою, житомиряни вимагають справедливості, обурюючись кажуть, що взагалі незрозуміло, за яким методом облгаз розподіляє спожиті кубометри газу між мешканцями будинку.

«Яким чином облгаз знімає покази лічильника та розподіляє між мешканцями, нам невідомо. Але після того, як встановили такий лічильник, у нас різко зросли борги за газ. Люди невдоволені, постійно приносять скарги із копіями своїх ”захмарних”. платіжок, тому ми повністю підтримуємо цей позов», – поскаржилася голова ОСББ «Автоном-69» Лариса Яременко.  

Нагадуємо, такими приладами обліку вже було обладнано 139 багатоповерхівок Житомира. Міською радою на кожен встановлений лічильник газу ПАТ «Житомиргазом» було накладено штраф у розмірі 280 тисяч гривень.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 Тисячі пасок передали військовим на передову 17:26 Рятувальники відкачують воду із підтоплених приватних домоволодінь 17:00 Роботодавці можуть отримати понад 100 тисяч гривень для облаштування робочого місця одному з працівників 16:40 50-річному жителю Андрушівки повідомлено про підозру у вбивстві матері - подробиці справи Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 16:18 У Житомирі пограбували громадянина США: забрали 40 тисяч гривень 16:01 У Житомирі відбувся чемпіонат області з боротьби самбо 15:40 Мінсоцполітики оголосило фінальний у 2024 році відбір громад на участь у проєкті з формування життєстійкості 15:20 Житомирських десантників нагородив командувач Десантно-штурмових військ бригадний генерал Ігор Скибюк photo_camera 14:50 Біля Зарічан - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 14:40 За нічну зміну патрульні задокументували 10 фактів керування транспортними засобами з ознаками сп'яніння 14:21 Романівський «VIVAD» став чемпіоном відкритого міського турніру з футболу імені Миколи Сюсюри photo_camera 14:00 Житомирський обласний краєзнавчий музей запрошує на відкриття фотовиставки «Полк Азов — Янголи Маріуполя» 12:41 В Україні з 1 травня набувають чинності важливі зміни до правил дорожнього руху 12:20 В Андрушівці син зарубав мати, а рештки намагався спалити в печі. ВІДЕО play_circle_filled photo_camera 12:00 У Житомирі в перші дні травня буде по-літньому тепло 11:40 У ніч на 1 травня небо над Україною освітили блакитні спалахи: можливо, це був метеорит 11:20 Овруцькі рятувальники допомогли працівникам екстреної медичної допомоги транспортувати хвору людину до лікарні 11:00 Вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних" 10:40 Пакунок малюка: як його отримати та що до нього входить? ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up