Благодійний аукціон «Врятуємо героїв разом!» мав приголомшливий успіх

Благодійний аукціон «Врятуємо героїв разом!» мав   приголомшливий успіх
Вчора, 11 вересня о 16. 30 у виставковій залі «Будинку художників» відбувся благодійний аукціон «Врятуємо героїв разом!».Організаторами виступили: «Національна спілка художників України» в Житомирській області та благодійна організація «Матері майдану». На меті аукціону був збір коштів для тяжкопоранених вояків АТО.

Аукціон викликав неабиякий ажіотаж серед небайдужих громадян Житомирщини. Як розповідає Голова житомирського осередку НСХУ Василь Кондратюк,  «Національна спілка художників» є некомерційною організацією , тож аукціони, заради власного збагачення не проводять. Єдиним випадком, який буквально «змусив» провести аукціон у стінах виставкового залу ЖООНСХУ, був випадок затоплення виставкового приміщення, через недбалість «Теплокомун-енерго». Тоді майстри, буквально рятували художні твори від цілковитого руйнування.

На цьогорічному благодійному аукціоні було представлено 36 робіт відомих художників та скульпторів  Житомирщини. Мінімальна стартова ціна лотів не перевищувала 100 гривень, максимальна – 1500 гривень.

Відео дня

Найбільше коштів принесла картина «…з побажанням миру», написана першим митцем незалежної України, який отримав найвищу в галузі образотворчого мистецтва премію ім.. Т.Г. Шевченка, ветерана Великої Вітчизняної війни Миколи Максименка. В сумі за картину отримали 40 тисяч гривень, адже депутат Житомирської міської ради Володимир Кропивницький, який придбав картину за 25 тисяч гривень, дізнався, що у залі було ще чимало бажаючих  придбати саме цю картину, виставив картину на продаж вже від власного імені. Під час повторного торгу за картину виклали 15 тисяч гривень.

Свій вчинок Володимир Кропивницький пояснює тим, що сам має родичів, які на даний час воюють в зоні АТО і намагається всіляко допомогти людям, які перебувають у аналогічній ситуації. Розповідає, що не мав на меті придбати саме цю картину, бо у мистецтві розуміється мало, просто хотів допомогти хлопцям, яким ця допомога конче необхідна.

Загалом під час аукціону було зібрано 72 900 гривень. Як розповідає ведучий аукціону, професор Житомирського державного університеті ім. Івана Франка  Володимир Шинкарук, за його пам`яті, навіть аукціон «Стародавньої книги», ведучим якого він був ще у 80-тих роках, не мав такого успіху за кількістю відвідувачів, масштабів розголосу  та прибутковості.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Як потрапити до 1 класу дитині без прописки? Відповідає Департамент освіти Житомирської міської ради 12:00 Як тепер видалятимуть засохлі й пошкоджені дерева та обрізатимуть крони дерев на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків Житомирської громади 11:40 4 і 5 травня в Свято-Михайлівському кафедральному соборі відбудеться освячення великодніх пасок 11:18 На трасі Київ-Чоп пенсіонер на електроциклі зіткнувся з автівкою photo_camera Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 11:00 Дотримуйтеся заходів особистої та громадської безпеки упродовж Великодніх свят 10:40 У Житомирі у Великодню ніч буде посилено роботу громадського транспорту 10:20 У Житомирі неподалік ринку «Хмільники» пограбували пенсіонера 10:00 Трагедія у селі Поліське: застреленими з вогнепальної зброї знайшли цілу родину photo_camera 09:40 Окупанти втратили 1270 осіб за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 3 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:04 3 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:25 Четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми 17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води 16:20 Незаконна риболовля на річці Ірша: два чоловіки ловили рибу сітками 16:00 У Житомирі листоноша присвоювала пенсії, субсидії і гроші за періодику 15:39 На фронт від Житомира передали обладнання на понад 232 тисячі гривень 15:20 Героїчно загинув 23-річний житомирянин Владислав Горбач 15:00 Штрафи для ухилянтів збільшать
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up