АЗС у Житомирі визнали незаконною, але вводять в експлуатацію з 12 січня

АЗС у Житомирі визнали незаконною, але вводять в експлуатацію з 12 січня

Після тривалого скандалу, акцій протесту та звернень до суду влада не змогла відстояти інтереси громадян. З 12 січня планується відкриття скандальної АЗС UPG на проспекті Незалежності, 29.

Перший робочий день в Житомирській обласній адміністрації задався не дуже святково. Він почався з візиту протестувальників з прилеглих будинків до будівництва АЗС UPG на проспекті Незалежності, 29 до очільника області Віталія Бунечка.

Міськрада та Сергій Сухомлин вирішили не втручатися в події, переклавши таким чином відповідальність за свої недолугі дії на інших та розписавшись в власному безсиллі щось вирішувати в місті. 

Депутати також майже повністю проігнорували дані події. А забудовник та власник АЗС UPG на проспекті Незалежності, 29 тим часом відправив до Києва документи про готовність комплексу та наміри відкриття АЗС з 12 січня цього року. 

Відео дня

Таким чином, майже всі державні установи визнали порушення, з якими проводилося будівництво АЗС UPG на проспекті Незалежності, 29, але при цьому також підтвердили, що в законний спосіб не можуть вирішити цю проблему. Основною причиною, на думку мешканців, є відсутність бажання міського голови Сергія Сухомлина та чиновників і депутатів міськради вирішувати цю проблему. Міськрада делегувала таки повноваження адвокатам, яких запросили самі мешканці прилеглих будинків. Також з’ясувалося, що крім небажання втручатися в події, чиновники міськради не зовсім орієнтуються в діючому законодавстві України, де зазначається, що місцеві органи влади повинні відстоювати інтереси громади. 

На даний час майже всі контролюючі органи, в тому числи ДАБІ та Держгеокадастр, визнали порушення, з якими будується АЗС UPG. Прокуратура та СБУ пообіцяли провести перевірки наданих фактів. Але всі також визнали, що зараз в законний спосіб у влади немає можливості припинити будівництво, крім судового рішення. А тут всіх чекала несподіванка. Суди поперемінно приймають різні рішення, відміняючи рішення один одного і заборони органів місцевої влади. Ситуація зараз знаходиться в глухому куті. А власник UPG готується до відкриття свого закладу.

Нагадуємо, що ще в 6 грудня 2019 року, державна архітектурно-будівельна інспекція -«ДАБІ», завершила перевірку з будівництва АЗС «UPG», виявивши безліч проблем. Перелік помилок і порушень при будівництві цієї АЗС займає 33 сторінки - але, незважаючи на офіційну вимогу ДАБІ негайно припинити будівництво, «UPG» продовжує будувати АЗС.

Листа з приписом було направлено на адресу забудовника до міста Коростень, але звідці надійшло СМС-повідомлення, що адресат відмовився отримати рекомендованого листа. 

Тому з 19:00 24 грудня зневірені жителі знову перекрили проспект Незалежності в Житомирі. У момент акцій протесту стався шокуючий випадок - броньований мікроавтобус охорони «UPG» в'їхав у натовп з протестувальниками, і протягнув одного з них на капоті більше 30 метрів. Потерпілий - його звуть Віктор, госпіталізований, попередньо у нього кілька переломів, на місці працювала слідчо-оперативна група. Було розпочато кримінальне провадження за цим фактом.

Також 26 грудня 2019 року були проведені громадські слухання щодо будівництва. Внаслідок того, що нікого з зацікавлених сторін, крім самих мешканців будинків на проспекті Незалежності, не було на даних слуханнях, все пройшло досить швидко. Зареєструвалися в залі 143 особи, ще 98 подали в письмовому вигляді заяву про своє бачення стосовно будівництва та просили врахувати її під час голосування за їх особистій відсутності через находження в цей час на робочому місті. Всі присутні проголосували одностайно проти будівництва автозаправної станції та звернулися особисто та через депутатів до керівництва країни з цього питання.

В соціальних мережах тим часом з’явилися коментарі щодо доцільності розміщення на проспекті Незалежності такої кількості АЗС.

Так один з дописувачів зазначає:

«Питання законності будівництва і реакцію міської влади теж не обумовлюю. На першому фото проспект Незалежності з відмітками діючих АЗС. Їх 10 (9 вже працюють + 1 Marshall, яка ось-ось запрацює). Протяжність проспекту Незалежності - 3,7 км. Грубо кажучи - кожні 400 метрів у нас АЗС. Питання: яка гостра необхідність в будівництві ще однієї, 11-ої за рахунком? Там буде паливо дешевше на 20%? Ні. Це буде щось ексклюзивне? Ні. Може власник UPG підписав меморандум з міською владою, в якому задекларував, що 1 копійка з кожного проданого літра йде на розвиток інфраструктури міста? Теж ні. Тоді в чому така гостра необхідність будівництва об'єкта підвищеної небезпеки поблизу житлових будинків? (див. друге фото - як горіла АЗС Яркон в травні цього року). Здорового логічного пояснення не побачив в діях забудовника, крім безмірного бажання отримання прибутку, похерив при цьому всі норми, норми моралі та норми закону».

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (18)
  • еколог

    спаліть їх усі і ви ризумникі  на конях повезете до пологового на одруження на
    пожежу та інші випадки на конях і ослах
  • фітіль

    спалити й цю
  • Oleg Boichuk

    Искоростень всех победил😂😂😂
  • Адриана Адри

    Эта заправка уже проклята так что пусть задумаеца хозяин что будет дальше...проклятие это неигрушки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up