Асфальт зійшов разом зі снігом

Асфальт зійшов разом зі снігом

Взимку для житомирян значні незручності становили нерозчищені тротуари та дороги. Після того як сніг розтанув, разом з ним «зійшли» і житомирські дороги. Практично все асфальтове покриття, на яке минулого року витратили більш ніж 50 млн грн на ремонт, вкрилося ямами та вибоїнами. Через керманичів міста кругленька сума «розтанула».

 

Не хочу зупинятися окремо на тому, на що перетворили тротуари в центрі міста, які поспіхом та неякісно намагалися «вкрити» новою плиткою. Реконструкції скверу біля пам’ятника Т. Г. Шевченку та скверу ім. О. Ольжича (біля магазину КАШТАН) також не завершилися у визначені терміни.

Коли починають робити усе і відразу, в більшості випадків нічого не доводиться до завершення.

Потрібно розуміти, що дороги зникли не через зиму, а через неякісну роботу чиновників. Минулого року на ремонти доріг у місті витратили 54 млн грн платників податків. За ці кошти можна було капітально відремонтувати декілька вулиць та укласти нове якісне покриття. Але житомирські чиновники вирішили за старою та корупційною схемою «закатати» ці кошти в асфальт через ямковий ремонт.

Відео дня

Чому так відбувається?

В першу чергу, при ямковому ремонті набагато важче перевірити якість та вартість робіт – у порівнянні з капітальним ремонтом.

Роблячи ямковий ремонт, такі роботи необхідно буде виконувати з року в рік. При цьому якість покриття буде стабільно поганою. Але найголовніше, що місцеві «фахівці» по закопуванню мільйонів у асфальт будуть мати чим займатися.

Як наслідок, маємо стабільно невтішну для житомирян ситуацію, коли дороги просто жахливі, а кошти, які на них виділяються, використовуються неефективно.

Нас намагаються запевнити, що так і має бути, та відволікти нашу увагу на щось несуттєве та неважливе. А чиновники, які укладають такий «якісний» асфальт, будуть і надалі його укладати, й ніхто їх не звільнить за неякісні роботи. Хоча, як на мене, то за такі роботи потрібно провести розслідування та притягти винних до відповідальності. Усе це не може відбуватися без «покровительства» місцевої влади та державних органів. Це система, яка має бути знищена, адже при зміні лише людей та прізвищ абсолютно нічого не змінюється.

Поки чиновники уникатимуть відповідальності за свою діяльність, до того часу ми будемо жити так, як живемо. Коли чиновники, які отримують по декілька тисяч гривень, декларують мільйони доларів, розкішні будинки та власні автопарки. Поки у владі будуть клептократи та корупціонери, до того часу асфальт на наших дорогах буде сходити разом зі снігом.

Микола Череднік

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up