А боєприпасів все не злічити…

А боєприпасів все не злічити…

Піротехніки ДСНС в області майже щодня проводять роботи щодо виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів минулих війн, які населення виявляє в найрізноманітніших місцях.

Про це повідомляє управління ДСНС України у Житомирській області.

Вже з початку поточного року групою піротехнічних робіт Управління ДСНС здійснено вже 212 виїздів, під час яких знищено 601 вибухонебезпечний предмет. Для порівняння – за весь минулий рік в області знищено 484 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Як відомо, період зростання кількості виявлених застарілих вибухонебезпечних предметів починається з теплом і триває до самого снігу. 

Минулий тиждень виявився занадто «урожайним» на небезпечні знахідки. Так, в Брусилівському районі прямісінько на полі аграрії виявили 15 вибухонебезпечних предметів. Можна лише здогадуватись, яким сумним міг виявитись той врожай, якби боєприпаси вибухнули.

Відео дня

Крім того, 8 серпня група піротехнічних робіт обласного Управління ДСНС знищила аж 67 артилерійських снарядів часів минулих війн. Усі небезпечні знахідки виявлено у с. Вільнопілля Ружинського району. Там селяни за допомогою металошукача обстежували територію. Як не дивно, але у самому центрі села, за 50 м від дороги, на узбіччі, вони помітили яму. Кілька хвилин порпання в проваллі і вони відкопали декілька підозрілих металевих предметів. Проявляти зайвий героїзм та випробовувати вдачу не стали, а сповістили про це за номером «101». Піротехніки, які прибули за викликом, виявили в тій ямі 67 артснарядів калібром 152 мм часів минулих війн. 

За словами ружинських рятувальників, в місці виявлення артснарядів знаходились колгоспні погреби. В одному із них на глибині 1,5 м і лежали роками виявлені снаряди. З кожним роком навесні земля виштовхувала їх на кілька сантиметрів вгору. У самому с. Вільнопілля була передова й проходили досить серйозні бої в роки Другої світової війни. 

Крім того, піротехніки ДСНС в області з 04 серпня розпочали проведення робіт з очищення ділянки території колишнього Ігнатпільського військового полігону. За минулий тиждень на площі 10 га ними знищено 73 артилерійських снарядів.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;

намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам’ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up