Запланована помста: подробиці жорстокого вбивства 20-річної дівчини Анни Голубенко

Запланована помста: подробиці жорстокого вбивства 20-річної дівчини Анни Голубенко

У Житомирі затриманий 31-річний чоловік, підозрюваний у вбивстві студентки, яка зникла 2 серпня цього року, визнав свою провину та розповів про мотиви.

6 серпня до поліції надійшло повідомлення про безвісне зникнення 20-річної житомирянки.

«6 серпня до житомирського відділу поліції звернулася житомирянка із повідомленням про те, що 2 серпня, зранку, з місця проживання пішла та не повернулася її донька, 1998 р.н. За попередньою інформацією, могла поїхати до Києва”, - розповідали у поліції.

Відео дня

Вже 8 серпня, у другій половині дня тіло дівчини було виявлене в яру серед будівельного сміття на околиці  с. Бондарців Житомирського району. За висновком експертів, смерть дівчини настала через задушення.

«8 серпня у другій половині дня до поліції надійшло повідомлення про виявлення на околиці села Бондарці,  фактично в яру, під будівельним сміттям тіла молодої жінки. На місце події виїхали слідчо-оперативні групи Житомирського відділу поліції, ГУ Нацполіції у Житомирській області для фіксації всіх обставин події. На даний час вже однозначно встановлено, що виявлена жінка є безвісно зниклою жителькою обласного центру. Про її зникнення до поліції 6 серпня повідомила мама, і поліція відповідно до цього факту розпочала кримінальне провадження. Зникла, 1998 р.н. На даний час також можна однозначно стверджувати, що причиною смерті дівчини було вбивство», - інформували у поліції.

Менш ніж за добу було встановлено чоловіка, яка скоїла вбивство. Ним виявився 31-річний житомирянин, який був знайомий з дівчиною. За словами начальника ГУ Національної поліції в Житомирській області В'ячеслава Печененка, вбивця помстився дівчині за те, що саме його знайома Анна Голубенко, на його думку, надала необхідну інформацію зловмисникам, які в червні цього року довгий час утримували його в гаражі, вимагаючи переоформлення його майна.

“У чому полягає його помста: 30 червня було повідомлення про те, що викрали людину в м. Києві, завезли його в гаражний кооператив і він знайшов спосіб втекти від злочинців  та заявив в поліцію. Ми також оперативним шляхом затримали замовника цього викрадення, він наразі знаходиться під вартою, але через деякий час цей викрадений чоловік з’ясував, що дівчина (Анна Голубенко) його здала бандитам. Вони були вже давно знайомі. Вийшло так, що вона здала викрадачам місце його проживання у м. Києві. Також Анна Голубенко йому скинула фотографію, де він зв’язанний викрадачами, і цієї фотографії, крім викрадачів, ні в кого не було. З цього приводу він зробив висновок, що тільки вона знала, де він в Києві мешкає, і лише у цих злочинців могла бути така фотографія, яка була зроблена в Києві у його помешканні. Він зробив висновок, що це безпосередньо вона “навела “на його слід цих викрадачів”, - розповідає начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області В'ячеслав Печененко.

У поліції також розповіли, що 31-річний підозрюваний у вбивстві визнає свою вину, ба більше  - це була давно спланована помста: 2 серпня він запросив дівчину на зустріч та вивіз за межі міста вже з умислом вбити її.

“2 серпня він її вивіз за межі міста з умислом вбити. Першочерговою його дією було: він приставив до неї пістолет і хотів змусити випити її лікарську речовину, вона відмовилась, і після цього він душив її руками. У нього з першого разу не вийшло, він почав перемотувати її скотчем , вона довго боролась за життя. Проте він все-таки свій умисел привів у дію”, - розповів начальник ГУ Національної поліції В'ячеслав Печененко.

Також у поліції є припущення, що загибла дівчина і підозрюваний у вбивстві мали стосунки та разом займались збутом наркотичних речовин.

“Всі подробиці стосунків я не можу викладати назагал. Не виключено, що вони підтримували інтимні стосунки  і були якось пов’язані з його протиправними діяннями - збутом наркотичних речовин”, - розповів начальник поліції в Житомирській області В'ячеслав Печененко.

При затриманні у підозрюваного вилучили незареєстрований пістолет, споряджений гумовими кулями, було виявлено гранату РГД-5 та лікарські засоби, за допомогою яких він робив наркотики (амфетамін).

У справі також проходять 2 свідки, які, можливо, попередньо знали про тяжкий злочин 31-річного житомирянина.

“Є дві людини, які проходять як свідки, вони не брали участь у скоєнні злочину, але не виключаю можливість, що вони будуть притягуватись до відповідальності за неповідомлення про особливо тяжкий злочин. Тому можливо, до них мають претензії представники загиблої сторони”, - пипускає В’ячеслав Печененко.

Нині чоловіку оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Чоловікові загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін від 7 до 15 років.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up