В області зафіксовані шахрайства з розмитненням автомобілів

В області зафіксовані шахрайства з розмитненням автомобілів

9 січня до Чуднівського відділення поліції звернувся житель району із заявою про ошуканство.

Чоловік розповів, що перерахував понад 11 тисяч гривень «добродію», який пообіцяв зняти з обліку у Польщі його автомобіль . Проте за місяць потому жодних дій не відбулося, а номер телефону «благодійника» взагалі перестав працювати, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.
32-річний житель с. Рачки має автомобіль «Опель» з номерними знаками іноземної реєстрації. Чоловік спробував вирішити питання легалізації автомобіля через посередників, які і порадили йому «надійну людину».  Все, що дізнався про неї заявник, - це номер мобільного. Познайомились із «добродієм» уже безпосередньо під час телефонної розмови, у ході якої той переконав потерпілого у можливості зняти його транспортний засіб із реєстрації у Польщі навіть без самого авто та документів на нього (!). За такі послуги новий знайомий запросив 11 тисяч 200 гривень. У середині грудні заявник переказав вказану суму на названий рахунок.
Потому заявник ще кілька разів спілкувався із «добродієм», який щоразу розповідав про нові ускладення у вирішенні його питання. Але згодом і цей зв’язок з отримувачем коштів обірвався – його номер перестав працювати. За таких обставин чоловік і звернувся до поліції.
За вказаним фактом нині розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи для перевірки отриманої інформації та встановлення особи ошуканця. Водночас правоохоронці застерігають інших власників транспортних засобів з номерними знаками іноземної реєстрації: не шукайте сумніваних шляхів легалізації ваших автомобілів. Ймовірність втрати коштів та негативного результату – стовідсоткова!  

Нагадаємо, в області станом на початок грудня 2018 року зареєстровано 27 автівок з єврономерами.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 Тисячі пасок передали військовим на передову 17:26 Рятувальники відкачують воду із підтоплених приватних домоволодінь 17:00 Роботодавці можуть отримати понад 100 тисяч гривень для облаштування робочого місця одному з працівників 16:40 50-річному жителю Андрушівки повідомлено про підозру у вбивстві матері - подробиці справи Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 16:18 У Житомирі пограбували громадянина США: забрали 40 тисяч гривень 16:01 У Житомирі відбувся чемпіонат області з боротьби самбо 15:40 Мінсоцполітики оголосило фінальний у 2024 році відбір громад на участь у проєкті з формування життєстійкості 15:20 Житомирських десантників нагородив командувач Десантно-штурмових військ бригадний генерал Ігор Скибюк photo_camera 14:50 Біля Зарічан - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 14:40 За нічну зміну патрульні задокументували 10 фактів керування транспортними засобами з ознаками сп'яніння 14:21 Романівський «VIVAD» став чемпіоном відкритого міського турніру з футболу імені Миколи Сюсюри photo_camera 14:00 Житомирський обласний краєзнавчий музей запрошує на відкриття фотовиставки «Полк Азов — Янголи Маріуполя» 12:41 В Україні з 1 травня набувають чинності важливі зміни до правил дорожнього руху 12:20 В Андрушівці син зарубав мати, а рештки намагався спалити в печі. ВІДЕО play_circle_filled photo_camera 12:00 У Житомирі в перші дні травня буде по-літньому тепло 11:40 У ніч на 1 травня небо над Україною освітили блакитні спалахи: можливо, це був метеорит 11:20 Овруцькі рятувальники допомогли працівникам екстреної медичної допомоги транспортувати хвору людину до лікарні 11:00 Вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних" 10:40 Пакунок малюка: як його отримати та що до нього входить? ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up