У Житомирській місцевій прокуратурі обговорили проблеми додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства

У Житомирській місцевій прокуратурі обговорили проблеми додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства

Житомирська місцева прокуратура, відповідно до перехідних положень Конституції України та Закону України «Про прокуратуру», продовжує здійснювати функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Зокрема, за результатами проведених у поточному році перевірок стану законності у державній установі «Житомирська виправна колонія (№4)» виявлено низку порушень кримінально-виконавчого та іншого законодавства, - інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

З метою їх усунення керівництву виправної колонії внесено 9 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких 26 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, скасовано сім актів індивідуальної дії.

Про це повідомив керівник Житомирської місцевої прокуратури Іван Островський на нещодавній спільній нараді керівників правоохоронних органів та органів влади міста Житомира, на якій обговорено проблемні питання діяльності зазначеної виправної колонії.

Відео дня

Інформуючи учасників наради, керівник місцевої прокуратури зауважив, що окремі порушення є системними.

«Це, зокрема, значна зношеність, несправність або повна непридатність частини санітарно-технічного обладнання (водопровідні крани, рукомийники, унітази тощо). Продовжують мати місце порушення прав в’язнів на належну  медичну допомогу», - уточнив Іван Островський.

Він також додав, що санітарно-технічний стан значної частини житлових та виробничих приміщень, а також приміщень камерного типу, не відповідають вимогам діючих нормативів, деякі з них через це не функціонують. Аварійний стан значної кількості будівель виробничої зони установи створює небезпеку для оточуючих.

«При цьому, порушення, які раніше виявлялися місцевою прокуратурою усуваються, проте, при послідуючих перевірках фіксуються в інших відділеннях та приміщеннях», - зауважив Іван Островський, додавши, що відповідні факти були засвідчені й при нещодавній перевірці установи співробітниками Генеральної прокуратури України.  

На спільній нараді також йшлося й про те, що наявність більшості вказаних порушень обумовлена вкрай недостатнім рівнем фінансування виправної колонії з державного бюджету.

Разом з цим, у виправній колонії утримується більше 700 засуджених, в тому числі декілька сотень місцевих жителів, а тому забезпечення нормального функціонування установи повинно турбувати також і місцеву владу.

Учасники наради, у якій взяли участь виконуючий обов’язки Житомирського міського голови Сергій Кондратюк, виконуючий обов’язки начальника виправної колонії Петро Прокопенко та перший заступник начальника виправної колонії Сергій Терехов, обговорили наявні проблеми та дійшли спільної думки, що для їх вирішення необхідно об’єднати зусилля правоохоронних відомств та органів місцевої влади.

Відтак, на нараді окреслені шляхи виправлення ситуації та розроблені спільні заходи, у тому числі й щодо створення міжвідомчої робочої групи та розроблення цільових програм з підтримки діяльності державної установи «Житомирська виправна колонія (№4)».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up