У Житомирі шахрай виготовляв і продавав неіснуючі двері

У Житомирі шахрай виготовляв і продавав неіснуючі двері

У Житомирі чоловік ошукував містян під виглядом майстра з виготовлення та встановлення дверей. Його підозрюють у причетності до близько десятка таких випадків. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції в Житомирській області. 

До Житомирського відділу поліції звернулися двоє жителів обласного центру із аналогічними повідомленнями. Заявники жалілися на чоловіка, якому кілька місяців тому замовили виготовлення дверей у власні оселі. За їх словами, майстра вони розшукали за відомостями випадкового оголошення, що трапилося до їхньої уваги. Після дзвінка чоловік приходив до замовників, навіть робив необхідні заміри, і після обговорення деталей під розписку брав передоплату за свої послуги. В одному випадку житомиряни сплатили 1700 доларів США, в іншому – 400 доларів.

Однак після того, як усі домовлені строки сплили, а майстер на зв'язок не виходив, люди запідозрили ошуканство.

– За зібраними від заявників зовнішніми прикметами нам вдалося встановити, що до шахрайств може бути причетний 54-річний житомирянин. Раніше чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Офіційно ніде не працював і перебивався випадковими заробітками, - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Відео дня

Обидва потерпілих жителів обласного центру на фотокартках, наявних у поліцейських, упізнали свого кривдника. Чоловік у вчиненні ошуканств зізнався.

Згодом виявилося, що він причетний ще й до шахрайства, у результаті якого заволодів чужим вартісним електроінструментом. Його він узяв у знайомого для використання «під чесне слово», а розпорядився на власний розсуд, перепродавши.

Нині триває досудове розслідування за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження поліція перевіряє чоловіка на причетність до низки інших подібних випадків в обласному центрі.

За чинним законодавством винуватцю може загрожувати покарання від штрафу й аж до обмеження волі строком до 3 років.

Відділ комунікації поліції

Житомирської області

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава! 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up