У Житомирі до 12 років позбавлення волі заочно засуджено учасника незаконних збройних формувань терористичної організації ДНР

У Житомирі до 12 років позбавлення волі заочно засуджено учасника незаконних збройних формувань терористичної організації ДНР

Прокуратурою Житомирської області забезпечено підтримання публічного обвинувачення у справі за фактами участі уродженця Донецької області у терористичній організації та у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Як повідомляє прокуратура Житомирської області, у четвер, 28 лютого 2019 року, Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив вирок, яким 33-річного чоловіка визнано винним у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 2583, ч. 2 ст. 260 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна.

Злочинну діяльність уродженця Донеччини викрито та розслідувано, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, Управлінням Служби безпеки України в Житомирській області.

Органом досудового розслідування зібрано беззаперечні докази, підтверджені у ході судового розгляду, про те, що зазначена особа протягом 2014-2016 років добровільно перебувала у складі незаконних збройних формувань, створених так званою ДНР, що діє на тимчасово окупованій території.

Відео дня

Зокрема, поплічник ДНР, у складі протизаконних груп, таких як «1-ша окрема слов’янська мотострілкова бригада», «Окрема бригада спеціального призначення «Восток», «3-тя рота окремого батальйону спеціального призначення «Патріот», чинив збройний опір та незаконну протидію виконанню службових обов’язків правоохоронцями і військовослужбовцями Збройних Сил України, задіяними у проведенні АТО.

Керуючись принципом невідворотності покарання за скоєння тяжкого та особливо тяжкого злочинів, у зв’язку з переховуванням обвинуваченого на тимчасово окупованій території України та за її межами, судом прийнято рішення про проведення спеціального досудового розслідування та судового провадження (за відсутності обвинуваченого).

Таким чином, уродженця Донеччини, який із 2015 року перебуває у розшуку, заочно засуджено до позбавлення волі строком на 12 років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up