Родичі жорстоко вбитого Олександра Жадька  оскаржують виправдувальний вирок щодо єдиного підозрюваного Володимира Довгалюка

Родичі жорстоко вбитого Олександра Жадька  оскаржують виправдувальний вирок щодо єдиного підозрюваного Володимира Довгалюка

Родина жорстоко вбитого 43-річного Олександра Жадька досі не може оговтатись від тяжкої втрати та продовжує боротися за справедливість, адже виправдувальний вирок, який виніс Житомирський райсуд обвинуваченому, сколихнув усю Україну.

В Апеляційному суді Житомирської області 5 червня відбулось друге засідання у справі вбитого Олександра Жадька. Чоловіка по-звірячому зарізали у власному будинку, що в селі Зарічани, нанісши йому десяток ножових поранень, несумісних з життям.

На першому засіданні суду апеляційної інстанції рідні убитого та прокурор клопотали щодо повторного допиту експерта, головних свідків,а також вивчення аудіо- та відеозаписів, які є у матеріалах справи. У зв’язку з чим суд оголосив перерву.

З рішенням Житомирського районного суду прокуратура не згодна. Більше того, прокурор впевнений, що покази свідків та експерта викладені таким чином, що і призвело до такого рішення суду – виправдати Володимира Довгалюка. Відповідно до чого прокурор, потерпілі та сторона захисту клопочуть суд - заслухати  аудіозапис засідання Житомирського райсуду в частині допиту свідків, аби порівняти його з текстом суду першої інстанції.

Відео дня

Відтак, під час другого засідання було допитано свідків, які є сусідами вбитого та з балкону бачили ймовірного вбивцю, а також фахівця, що проводив комісійно-психологічну експертизу відео з камер вуличного спостереження, результати якої, власне, й підтверджували ймовірність причетності обвинуваченого до злочину. За словами останнього, суд першої інстанції хотів почути, що результати експертизи свідчать про 100% збіг, втім, за словами судового експерта Юрія Ірхіна, не може бути такого висновку. Навіть тест ДНК не дає 100% результату, є ступені  і в даному випадку від був максимальним.

«Питання, яке нам задав вельмишановний суд першої інстанції. Воно має таку упереджено-стверджувальну позицію. Воно звучить наступним чином: чи належать особливості невербальної поведінки осіб на відеозаписах одній і тій самій особі? Тобто, це питання взагалі слідства і суду, і вони самі повинні на нього відповісти - це не експертне питання. Зокрема на це питання можна відповісти експертним шляхом, а саме  шляхом проведення цілої серії експертиз: портретної, судово-медичної, антропологічної, комп’ютерно-технічної, зокрема і психологічної. У зв’язку з тим, що дослідження ми провели, певні результати були отримані і ми відповіли, що так, з максимальним ступенем вірогідності зображення може належати одній і тій самій особі. Тобто, максимальний ступінь вірогідності, але не 100%. Так само як і при ДНК дослідженні», - зазначив судовий експерт Юрій Ірхін.

За словами головного свідка, який бачив людину, що вибігала з будинку вбитого Олександра Жадька, він одразу зрозумів, що щось не так і кинувся до будинку сусіда, однак чоловік вже лежав в калюжі крові.

«У нього були такі глибокі порізи, особливо в районі грудей, шиї, сонної артерії. Я навіть не підійшов до нього і не почав надавати першу медичну допомогу, адже розумів, що людини вже просто немає», - розповів Анатолій Зіневич.

Намагання журналістів поспілкуватися з виправданим Володимиром Довгалюком , як завжди, виявилися  марними, чоловік швидко покинув приміщення суду, втім, у відповідь на їх питання: чому на вас все так звалилося, якщо ви не винні? Володимир вигукнув: «Заказуха!».  Хто його замовив і з яких мотивів, щоб піти на такий зухвалий злочин, дізнатися не вдалося.

Своєю чергою, родина загиблого не втрачає надії на справедливий суд та продовжує боротьбу.

«Надії у мене однозначно бойові – боротися за справедливість, тому я надіюсь, що на ті порушення або недостатній аналіз, який зробила перша судова інстанція і винесла виправдувальний вирок обвинуваченому Довгалюку. То, все ж таки Апеляційний суд розгляне, більш детально проаналізує все  і прийме справедливе рішення. Така людина не може бути на волі, сьогодні мій брат, а завтра хтось інший», - сказав брат убитого Юрій Жадько.

Нагадаємо, суд у справі жорстоко вбитого Олександа Жадька тривав більше трьох років. Поки тривало розслідування, обвинувачений Володимир Довгалюк знаходився на волі, адже суддя Олена Рожкова відпустила його під заставу у 200 тис. грн. У 2017 році експерти підтвердили, що на відео, вилученому з відеокамер в день вбивства, зображений обвинувачений Володимир Довгалюк. Однак 15 листопада 2017 року Житомирський райсуд виправдав єдиного обвинуваченого у навмисному вбивстві. У грудні брат вбитого виступив у Верховній Раді зі зверненням до вищих органів влади, вимагаючи справедливого суду.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up